Budi dio naše mreže
Izbornik

Karitativni projekt pomaganja siromašnima Caritasa Sisačke biskupije

Sisak (IKA)

Caritas Sisačke biskupije, uz financijsku podršku Hrvatskog Caritasa, već šest mjeseci uspješno provodi projekt pod nazivom „Socijalna i humanitarna pomoć obiteljima s djecom i starim i nemoćnim osobama koje žive u siromaštvu“.

Projekt je pokrenut 1. siječnja 2024. godine i trajat će ukupno godinu dana, pružajući prijeko potrebnu pomoć najranjivijim članovima društva.

Glavni cilj projekta je razviti dodatne i inovativne socijalne usluge za obitelji, djecu te starije i nemoćne osobe. Kroz ove usluge želi se doprinijeti otklanjanju uzroka siromaštva i povećati mogućnosti za izlazak iz socijalne isključenosti.

Putem projekta pridonosi se i smanjenju siromaštva te poboljšanju kvalitete života obitelji, djece i starih, nemoćnih i napuštenih osoba kroz nekoliko točaka fokusa. To je prije svega pružanje psihosocijalne pomoći i program podrške obiteljima u različitim situacijama rizika za odgoj djece putem savjetovanja praćenja i podrške. Zatim tu je programa socijalnog uključivanja u obliku raznih edukativnih radionica za obitelji u siromaštvu te na kraju pružanje materijalne pomoći starim, nemoćnim i napuštenim osobama u obliku dostave toplih obroka.

Projektom je obuhvaćeno 40 obitelji, što uključuje otprilike 140 osoba, uključujući djecu, te 50 starih i nemoćnih osoba kojima se svakodnevno dostavljaju topli obroci.

Ključne riječi:
Caritas Projekt