Budi dio naše mreže
Izbornik

Karmelski laici hodočastili u svetište Gospe Šumanovačke

Slavonski Brod (IKA)

Četrdesetak članova Zajednice karmelskih laika Božanskog Srca Isusova, koji djeluju u Župi Duha Svetoga u Malom Parizu u Slavonskom Brodu, zajedno sa s. Stanislavom Vidačković hodočastilo je u utorak 30. svibnja u svetište Gospe Šumanovačke u Šumanovcima.

Po dolasku ih je pozdravio župnik u Gunji vlč. Ivan Živić, upravitelj svetišta. Slijedio je potom cjelodnevni duhovni program koji je započeo zajedničkom pjesmom u čast Gospi Šumanovačkom – Majka Šumanovačka, koju su Brođani otpjevali zajedno sa Slavkom Nedićem, koji je po tekstu autora vlč. Živića tu pjesmu uglazbio.

Razmatranje o Duhu Svetom održao je karmelićanin o. Mato Miloš, a razmatranje o temi „Četiri vremenske dimenzije (prošlost, sadašnjost, budućnost i vječnost)“ održao je župnik Živić. U svetištu su hodočasnici imali priliku za ispovijed i osobno promišljanje.

Slijedilo je potom misno slavlje koje je predvodio o. Miloš. Nakon misnog slavlja održan je ručak uz druženje. Nakon ručka održan je obilazak svetišta, koje ove godine slavi 650 godina postojanja, a njegovu povijest približio im je župnik Živić.