Budi dio naše mreže
Izbornik

Katedrala postala mjesto za cijepljenje

Osorno (IKA)

Katedrala Sv. Mateja u Osornu, na jugu Čilea, ovoga tjedna stavljena je na raspolaganje starijim ljudima kako bi primili prvu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19, prenosi Vatican News.

Mjesna Crkva zajedno na čelu s biskupom Jorgeom Conchom donijela tu odluku nakon što je saznala za nedostatak velikih prostora. Uvijek moramo biti spremni služiti općem dobru, a ovih dana za to nema ništa bolje od pridruživanja kampanji kojom se možemo suočiti s tim strašnim zlom, to jest pandemijom. Stoga su služenje i opće dobro bili kriteriji razlučivanja koji su nas potaknuli da katedralu stavimo na raspolaganje društvenoj zajednici, rekao je biskup Concha.

Premda su, zbog mjera protiv pandemije, bogoštovna mjesta posljednjih mjeseci bila zatvorena za vjernike, ovaj su put otvorena jubilejska vrata katedrale koja se prema tradiciji otvaraju samo svakih 25 godina. Mnogi stariji ljudi iskoristili su priliku i molili prije i nakon što su primili cjepivo. To su bili dani molitve kakve nismo imali gotovo godinu dana, istaknuo je biskup.

Doprinos Biskupije Osorno neće ograničiti samo na katedralu. Nakon toga dobrog iskustva, sljedeći će tjedan još pet crkvi biti pridruženo mreži mjesta cijepljenja. Crkva uvijek služi katolicima, kršćanima i uvijek je otvorena svima. Naša je Crkva majka koja prihvaća i služi, napomenuo je biskup Concha.