Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: cile

Papa imenovao biskupa Buljevića vojnim ordinarijem za Čile

Papa Franjo imenovao je Pedra Ossandóna Buljevića vojnim ordinarijem za Čile, premještajući ga s naslovnog sjedišta La Imperial i iz ureda pomoćnog biskupa metropolitanske nadbiskupije Santiago de Chile, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u četvrtak 28. listopada, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Katedrala postala mjesto za cijepljenje

Katedrala Sv. Mateja u Osornu, na jugu Čilea, ovoga tjedna stavljena je na raspolaganje starijim ljudima kako bi primili prvu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19, prenosi Vatican News.

Papina čestitka čileanskoj Crkvi

Papa Franjo, podrijetlom iz susjedne Argentine, uputio je rukom pisanu čestitku čileanskoj Crkvi koja slavi pola tisućljeća kršćanstva, prenosi Vatican News.

VIDEO Reakcije na palež crkvi u Santiago de Chileu

Napade na dvije crkve u glavnom gradu Čilea Santiagu, koje su prosvjednici oskvrnuli i zapalili u nedjelju 18. listopada, osudili su čileanski biskupi, kao i Zaklada „Pomoć Crkvi u nevolji“.

U Čileu u prosvjedima zapaljene dvije crkve

Najmanje dvije crkve zapaljene su 18. listopada u čileanskome glavnom gradu Santiago de Chileu u prosvjedima na prvu godišnjicu smrtonosnih prosvjeda protiv konzervativne vlade, izvijestila je HINA.

Papa imenovao dvojicu novih biskupa u Čileu

Papa Franjo imenovao je u utorak 26. svibnja vlč. Gonzala Artura Brava Salazara na čelo čileanske Biskupije San Felipe a Julia Estebana Larronda Yaneza pomoćnim biskupom nadbiskupije glavnoga grada, prenosi Vatican News.

Novi napad na crkvu u Čileu

U Čileu se dogodio još jedan napad na crkvu. U ponedjeljak 11. studenoga oko 22 sata po mjesnom vremenu u Talci, glavnom gradu regije Maule, u središtu zemlje, crkva Svete Marije Pomoćnice kršćana, povjerena salezijancima, je napadnuta, opljačkana, opustošena i oskrnavljena, objavila je agencija SIR.

1 2