Budi dio naše mreže
Izbornik

Katehetska zimska škola

Zagreb (IKA)

Katehetska zimska škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje koji rade u osnovnim školama u Republici Hrvatskoj s temom „U kakvom društvu želimo živjeti? Vjeronauk u školi iz perspektive Fratelli tutti“ bit će održana u petak, 7. siječnja putem platforme Zoom.

U 9.30 sati je molitveni uvod. Slijede u 10 sati pozdravni govori predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića i ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravke Brezak Stamać.

Doc. dr. Zoran Turza održat će uvodno predavanje „Društvo kao poliedar. Možemo li bez centra i periferija?“.

U popodnevnom dijelu programa bit će prikazani primjeri dobre prakse.

U prvom bloku od 13.30 do 15 sati to su „Njegovanje dijaloga“ (Ivana Turkalj, OŠ Ludina, Velika Ludina, Sisačka biskupija), „Vrednovanje ravnopravnosti – jednakost kao rezultat svjesnoga i pažljivog njegovanja bratstva“ (Mihaela Ljutić, OŠ Ljudevita Modeca, Križevci, Bjelovarsko-križevačka biskupija) i „Vrednovanje ljudskog dostojanstva – rad s djecom s teškoćama“ (Ivica Suvalj, COOR Poravsko sunce, Koprivnica, Varaždinska biskupija).

U drugom bloku od 15.30 do 17 sati bit će predstavljeni primjeri dobre prakse „Pomozimo djeci ulice – stavimo osmijeh na njihova lica“ (Stipe Jolić, Ivan Markulin i Marijana Markulin, OŠ Jelkovec, Sesvete, Zagrebačka nadbiskupija), „Malim koracima prema demokratskom društvu“ (Erika Likan Kelentrić i Iva Rimac, OŠ Nikole Hribara, Velika Gorica, Zagrebačka nadbiskupija) i „Vrednovanje demokracije – elementi forum kazališta u nastavi vjeronauka“ (Nataša Roginek i Silvija Čavlek OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, Varaždinska biskupija).

U 17 sati bit će izneseni zaključci Katehetske škole.