Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katehetska-zimska-skola

Drugi dan Katehetske zimske škole

Program drugoga dana Katehetske zimske škole, 15. siječnja počeo je molitvom te predavanjem dr. Josipa Bošnjakovića s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu o temi „Život na čekanju, ili? Impulsi za hrabro suočavanje sa stvarnošću“.

Počela Katehetska zimska škola

Katehetska zimska škola s temom „Dati lice odgoju“ otvorena je u četvrtak 14. siječnja, a ove godine se zbog pandemije koronavirusa stručni skup održava virtualno putem Zoom platforme. Katehetsku školu priredili su Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Dr. Mihael Prović: „Ekološko pitanje kao odgojno-obrazovna potreba“

Drugo plenarno predavanje Katehetske zimske škole za vjeroučitelje i vjeroučiteljice u osnovnim i srednjim školama s temom „Ekološko pitanje kao odgojno-obrazovna potreba“ u petak 3. siječnja bilo je povjereno svećeniku Splitsko-makarske nadbiskupije dr. Mihaelu Proviću, docentu na KBF-u u Splitu koji je govorio o načinima na koji Katolička Crkva posljednjih desetljeća pokušava razvijati ekološku svijest svojih vjernika.

Dr. Đurica Pardon na Katehetskoj školi o biblijskim idejama rješenja ekološke krize

Iz teološke dimenzije zemlje, zemaljskosti, stvorenja i stvorenosti izrasta ekološka poruka upućena u današnje vrijeme čovjeku pritisnutom posljedicama sveopće krize odnosa čovjeka i stvorenoga svijeta, poruka je prvoga plenarnoga predavanja svećenika dr. Đurice Pardona na Katehetskoj zimskoj školi za vjeroučitelje i vjeroučiteljice u osnovnim školama koja se održava 3. i 4. siječnja u Zagrebu pod naslovom „Božja objava u knjizi stvorenja. Vjeronauk u školi i odgoj za očuvanje stvorenoga“.

Otvorena Katehetska zimska škola o odgoju za očuvanje stvorenoga

Tristotinjak vjeroučiteljica i vjeroučitelja u osnovnim školama okupilo se na prvoj katehetskoj školi u novoj kalendarskoj godini, a uoči početka novoga obrazovnoga razdoblja organizatori stručnoga skupa Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije i Agencija za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja pred njih su stavili temu „Božja objava u knjizi stvorenja. Vjeronauk u školi i odgoj za očuvanje stvorenoga“.

1 2