Budi dio naše mreže
Izbornik

Katehetska zimska škola

Zagreb (IKA)

„Vjera – znanje – iskustvo - O vrednovanju ne-mjerljivog“ bit će tema Katehetske zimske škole za vjeroučitelje osnovnih škola koja će se održati 10. i 11. siječnja u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu i Osnovnoj školi Miroslava Krleže u Zagrebu u organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda HBK i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Škola počinje u četvrtak 10. siječnja u 9 sati molitvom, pozdravnim riječima i uvodom u rad Škole. Slijede predavanja „Vjersko znanje kao nadahnuće rasta u vjeri“ dr. Hrvoja Kalema i „Iskustvom do znanja. Kako iskusiti neizrecivo?“ izv. prof. dr. Gorana Livazovića.

Popodne je predviđen rad u skupinama.

Euharistijsko slavlje u 17. 30 sati predvodit će predsjednik Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Program u petak 11. siječnja počinje u 9 sati molitvom. Potom će dr. Višnja Rajić održati predavanje „Praćenje i vrednovanje učenikova razvoja“. Slijede tematska rasprava, rad u skupinama, okrugli stol i završna rasprava.

Teme radionica su „Povezanost odgojno-obrazovnih ishoda i vrednovanja“ (Tihana Petković, Anita Bakovljanec, Ana Volf, Ivan Mikolić), „Opisno praćenje u Katoličkom vjeronauku“ (Marica Celjak, Danijel Cvetko, Ksenija Miškulin, Josip Štefanac) i „Izrada zadataka za procjenu postignute razine kompetencija“ (Zvonimir Lončar, Silvio Benč, Gordan Premuš, Tomislav Krušlin).

Ključne riječi:
Katehetska zimska škola