Budi dio naše mreže
Izbornik

Klapa Cesarice objavila prvi božićni album

Zagreb (IKA)

Klapa Cesarice objavila je novi nosač zvuka „Ditiću malom hodite“, prvi s božićnim popijevkama, priopćio je 7. prosinca izdavač Laudato Music.

Peti album Cesarica ujedno je njihov prvi album duhovne glazbe. Sadrži dvanaest tradicionalnih božićnih popijevki, od poznatijih do onih izrazito lokalnog izričaja. Dvogodišnje pandemijsko razdoblje bez nastupa i koncerata klapa Cesarice iskoristila je za ulazak u studio i snimanje pripremljenoga materijala.

„Jedna od posebnosti ovoga albuma su zanimljivi aranžmani zbog kojih će i općepoznate skladbe zvučati drukčije, novo, osvježeno. Ti su aranžmani, katkad pisani za točno određene osobe, iznjedrili i nove klapske suradnje, primjerice s jazz-duom Hojsakom & Novoselom i pop-pjevačem Dinom Antonićem, ali i bivšim članicama klape, sopranisticom Marijom Vukšić te gitaristicom Tamarom Perc. Tako je rođen peti album, nazvan Ditiću malom hodite“, pojasnio je umjetnički voditelj klape Jurica Petar Petrač.

Klapa Cesarice će najnoviji nosač zvuka predstaviti na koncertu Ditiću malom hodite na 7. Festivalu adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu. Koncert će biti održan 10. prosinca 2022. u 20 sati u Grkokatoličkoj konkatedrali sv. Ćirila i Metoda na Gornjem gradu. Snimku koncerta gledatelji će moći pogledati 26. prosinca i 6. siječnja u programu Laudato TV-a.

Ključne riječi:
božićni album CD cesarice Laudato