Budi dio naše mreže
Izbornik

Knjiga „Franjevci među svojim pukom. Kratka povijest Bosne Srebrene“ fra Anđelka Baruna prevedena na engleski jezik

BiH (IKA)

Iz tiska je u izdanju Franjevačkog medijskog centra (FMC) „Svjetlo riječi“ izašla knjiga „Franciscans Among Their People. A Brief History of the Franciscan Province of Bosna Srebrena“ fra Anđelka Baruna, izvijestio je u utorak, 28. Studenog 2023. Franjevački medijski centar.

Knjiga je prethodno objavljena na hrvatskom jeziku pod naslovom „Franjevci među svojim pukom. Kratka povijest Bosne Srebrene“, a prevedena je na engleski jezik s ciljem da zapis o prošlosti, kulturi i baštini Bosne i Hercegovine „stigne“ do što većeg broja čitatelja.

Franjevci su u Bosnu i Hercegovinu došli prije više od sedam stoljeća tako da je Franjevačka provincija jedina institucija na tim prostorima s kontinuitetom djelovanja u nekoliko povijesnih epoha. O tom dugogodišnjem djelovanju franjevaca govori knjiga „Franjevci među svojim pukom. Kratka povijest Bosne Srebrene“ fra Anđelka Baruna koja je objavljena 2021. godine u izdanju FMC „Svjetlo riječi“. Njena verzija na engleskom jeziku, u prijevodu Ane Papić, objavljena je za govornike engleskog jezika koje zanima kako su franjevci „krčili” put kulturi i boljitku naroda.

S obzirom da knjiga predstavlja relevantan izvor povijesnih podataka i zbivanja na području Bosne i Hercegovine, objavljena je i verzija na engleskom jeziku kako bi najvažniji povijesni događaji Provincije, ali i Bosne i Hercegovine, od dolaska franjevaca pa do „danas“, mogli biti sačuvani i predstavljeni zainteresiranim čitateljima stranih govornih područja.

Knjige „Franciscans Among Their People. A Brief History of the Franciscan Province of  Bosna Srebrena“ te „Franjevci među svojim pukom. Kratka povijest Bosne Srebrene“ mogu se naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200; e-mailom na adresu prodaja@svjetlorijeci.ba; ili u online knjižari Svjetla riječi.