Budi dio naše mreže
Izbornik

Komemoracija za gradonačelnika Zagreba Milana Bandića u utorak 2. ožujka u 11 sati

Zagreb (IKA)

U povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, u utorak 2. ožujka s početkom u 11 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) na Trg Republike Hrvatske 15 u Zagrebu, održat će se svečana komemoracija, stoji u priopćenju Službe za informiranje Grada Zagreba poslanom u ponedjeljak navečer 1. ožujka.

Komemorativnom skupu, uz obitelj i suradnike te predstavnike Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, nazočit će i predstavnici političkog i društvenog života, prijatelji, kolege i znalci, navodi se u priopćenju.

Oproštajni govori Ratka Maričića, Nine Obuljen Koržinek i Jelene Pavičić Vukičević

Na početku komemoracije Zagrebačka filharmonija izvest će Adagio for Strings Sameula Barbera.

Oproštajne govore o iznenadno preminulom gradonačelniku Milanu Bandiću održat će dugogodišnji prijatelj gradonačelnika Ratko Maričić, izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Izravan prijenos komemoracije na HRT-u

Nakon njih, uslijedit će glazbeni broj Zagreb, tak imam te rad te kratki video o životu i djelu gradonačelnika Bandića. Voditelj programa je Dražen Siriščević.

Komemoracija će se održati uz izravan prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), a prijenos tijeka komemoracije moći će se pratiti i na video zidu na otvorenom pored HNK, navodi se u priopćenju Službe za informiranje Grada Zagreba dostavljenom u ponedjeljak navečer 1. ožujka.