Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: komemoracija

Komemoracija i misa za Benedikta XVI. u Podgorici

U organizaciji Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije 11. siječnja u prostorijama župe Presvetog Srca Isusova u glavnom gradu Crne Gore Podgorici upriličena je komemoracija u povodu smrti pape emeritusa Benedikta XVI i slavljena misa.

Komemoracija za prve poginule zrakoplovce u Domovinskom ratu

Misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Otoku 2. prosinca započeo je komemorativni skup u povodu obilježavanja 31. obljetnice pogibije prvih ratnih zrakoplovaca u Domovinskom ratu: Marka Živkovića, Mirka Vukušića, Rade Grive i Ante Plazibata, te svih branitelja Otoka.

Godišnjica pogibije snimatelja Lederera i blagoslov spomenika braniteljima

Na brdu Čukur iznad Hrvatske Kostajnice, u srijedu 10. kolovoza obilježena je 31. obljetnica pogibije snimatelja Hrvatske radiotelevizije Gordana Lederera ubijenog na novinarskom zadatku 10. kolovoza 1991., a u Donjim Kukuruzarima blagoslovljen je spomenik svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane te civilnim žrtvama iz Domovinskog rata.

80. obljetnica stradanja sela Podhum

Komemorativnim skupom u Sobolima kod spomenika s 91 štitom i misom zadušnicom u župnoj crkvi Sv. Maksimilijana Kolbea u Podhumu u utorak 12. srpnja obilježena je 80. obljetnica stradanja sela Podhum.

Obraćanje kardinala Puljića na Dan sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Sarajeva

Umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, u subotu 5. veljače 2022., na Dan sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Sarajeva tijekom opsade grada sa strane srpskih oružnika od 1992. do 1995. godine, na zajedničkoj komemorativnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog Vijeća Sarajeva i općinskih vijeća s područja Kantona/Županije Sarajevo u Narodnom kazalištu u Sarajevu, uputio je prigodnu riječ, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

1 2 3 6