Budi dio naše mreže
Izbornik

Koncert Zbora Hrvatske katoličke misije London

London (IKA)

Koncert Zbora Hrvatske katoličke misije London koji je vodila Terezija Štimec održan je u nedjelju 14. siječnja u crkvi Presvetoga Srca u Londonu, izvijestila je HKM London.

Koncertni program činile su Gruberova Tiha noć, gospel pjesma On među nas je došao, Mozartova Ave Verum Corpus, Handelova Rejoice greatly, O daughter of Zion, duhovna popijevka na kajkavskome narječju iz 18. stoljeća, Duganova Zdrava Devica iz Citharae Octochordae, hrvatska inačica popularne pjesme You Raise Me Up te tradicionalna skladba iz Pavlinske pjesmarice Narodi nam se.
U Zboru su pjevali Ninoslav Bosančić, Ana Ercegović, Nikolina Hrkać, Roman Kos, Gabriela Lučić, Antun Razum, Terezija Štimec, Zvjezdan Vojvodić i Karla Vuina. Solističke izvedbe upriličili su Nikolina (sopran), Gabriela (sopran) i Ninoslav (tenor). Instrumentalna pratnja bili su Zvjezdan (klavir), Terezija (klavir) i Roman (gitara).

Voditelj HKM London fra Ljubomir Šimunović zahvalio je članovima Zbora ističući kako su oni mladi nadareni glazbenici, studenti i profesionalci, koji svojim glazbenim umijećem i profesionalnom i ljudskom izvrsnošću slave Boga i uljepšavaju liturgijska slavlja i druga okupljanja londonske hrvatske katoličke zajednice.