Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana biblijska duhovna obnova u Donjem Miholjcu

Donji Miholjac (IKA)

U organizaciji Ureda za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije u utorak 26. ožujka je u Župi sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu održana korizmena biblijska duhovna obnova.

Voditelj duhovne obnove i povjerenik Đakovačko-osječke nadbiskupije za biblijski pastoral vlč. dr. Ivan Benaković promišljao je o temi „Kako izdržati bol i teškoće života? Isusovi lijekovi za mir srca“.

Nakon uvodne molitve uslijedilo je čitanje i razmatranje biblijskoga teksta. Polazeći od teksta u Markovu evanđelju u kojem Isus govori o velikim nemirima i neredima u svijetu (usp. Mk 13), vlč. Benaković je nastojao dati neke smjernice za lakše podnošenje kriznih situacija u svakodnevnom životu vjernika. Predavač je stavio naglasak na uspostavljanje osobnog odnosa s Bogom istaknuvši također da vjernik svoje kršćanstvo treba živjeti i ostvarivati u odnosu s ljudima koji ga okružuju, prije svega u obitelji. „Kroz molitvu, sakramentalni život i razmatranje Božje riječi Krist nam, unatoč životnim poteškoćama koje nas pritišću, daje svoj mir“, poručio je. Nakon razmatranja biblijskoga teksta uslijedila je završna molitva i zahvala.

Duhovnoj obnovi nazočili su brojni vjernici iz Donjeg Miholjca i okolice. Nazočni su imali priliku upoznati se s molitvenim pristupom biblijskome tekstu, naučiti kako graditi svoje povjerenje u Boga te izgrađivati svoj vjernički identitet.