Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-dr-sc-ivan-benakovic

Biblijski susret održan u Slavonskom Brodu

„Kako prepoznati uskrslog Krista u svakodnevnici? Upute za život u vjeri“, bila je tema biblijskog susreta i svojevrsne uskrsne duhovne obnove za vjernike Slavonskobrodskog, Sibinjskog i Garčnskog dekanata, održanih u utorak 16. travnja u Katehetskom centru Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Korizmena biblijska duhovna obnova u Vikarijatu u Osijeku

U organizaciji Ureda za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije i Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.” u Osijeku je u četvrtak, 14. ožujka, u pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata održana korizmena biblijska duhovna obnova.

U Đakovu održana korizmena biblijska duhovna obnova

U organizaciji Ureda za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije u utorak 12. ožujka u Župi Svih Svetih u Đakovu održana je korizmena biblijska duhovna obnova pod nazivom „Kako izdržati bol i teškoće života? Isusovi lijekovi za mir srca“. Voditelj susreta bio je vlč. dr. sc. Ivan Benaković, nadbiskupijski povjerenik za biskupijski pastoral te profesor na Katoličko-bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

Održana sjednica Povjerenstva za biblijski pastoral

Druga sjednica Povjerenstva za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije u ovoj pastoralnoj godini održana je u subotu 2. ožujka u svećeničkom klubu Nadbiskupskog doma u Đakovu, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Duhovne vježbe za svećenike više biskupija

U okrilju „Kuće Betanija“ koju vode Milosrdne sestre sv. Križa, u Velom Lošinju od 12. do 15. rujna održane su duhovne vježbe za svećenike više hrvatskih biskupija.

Duhovna obnova „Veronikina rupca“ u Osijeku

Katolička udruga za pomoć starijim i nemoćnim osobama „Veronikin rubac“ u suradnji s Franjevačkim samostanom u Osijeku održala je u petak 31. ožujka u Franjevačkoj crkvi Svetoga Križa korizmenu duhovnu obnovu.

Biblijski seminar u Đakovu

U organizaciji Nadbiskupijskog povjerenstva za biblijski pastoral, u Dvorani biskupa Mandića Nadbiskupijske i fakultetske knjižnice, u subotu 18. ožujka održan je seminar za čitače, voditelje biblijskih skupina i sve zainteresirane za otkrivanje tajni Biblije. Seminaru je nazočilo više od osamdeset osoba iz 35 župa nadbiskupije. Tema seminara bila je „Smisao evanđeoskih izvještaja o Isusovim ozdravljenjima“.

1 2