Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmena duhovna obnova u Klasičnoj gimnaziji fra Marijana Lanosovića

Slavonski Brod (IKA)

Korizmenu duhovnu obnovu za učenike i profesore franjevačke Klasične gimnazije Fra Marijana Lanosovića u Slavonskom Brodu predvodio je u petak, 31. ožujka u prostorijama škole vlč. Nebojša Stipić, župni vikar Župe Imena Marijina u Novom Sadu i službeni egzorcist Subotičke biskupije.

U prigodnom nagovoru vlč. Stipić mladima je govorio o egzorcizmu kao pojmu koji se provlači u javnom mnijenju, pojasnio im je kako prepoznati zlo, napasti u konkretnom životu, i kako se s njima boriti. Tako je naglasio kako je u prolaznosti turbulentnosti ovoga vremena najvažnije držati se Kristove riječi, koje prepoznajemo u Svetom pismu i tradiciji Crkve. Mlade je upozorio da dobro paze što će čitati na raznim portalima te ih potaknuo da više čitaju, da se drže i izučavaju službeni nauk Crkve i sprovode ga u život.

Predvodeći misno slavlje u zajedništvu s ravnateljem fra Ivanom Crnkovićem mladima je posvijestio da budu svjesni da su djeca Božja, da su zato stvoreni iz ljubavi na sliku i priliku Božju. „Ako je naš Otac onaj koji ljubi i spašava, podiže, i mi njegova djeca dužni smo biti jedni prema drugima bogoliki. Pozvani smo jedni druge podizati, pomagati, ako treba i poniziti se pred drugima. Prava ljepota je u veličini tvoga srca i ljepoti tvoje duše koja voli, prašta, po tome se razlikuju farizeji i Isusovi učenici. Isus nije došao da uspostavi neko svoje novo društvo, državu, svoje kraljevstvo s nekim silnim naoružanjem, nego je došao da podigne tvoje srce oslobodivši te tvoje krivice, grijeha. Upravo je u ispovijedi to tajno oružje gdje se čistimo. Nikada nemoj zaboraviti da si stvoren iz ljubavi Božje, da si ovdje s razlogom i svrhom. Budi bogolik, to je ono što Bog od tebe očekuje!“, potaknuo je vlč. Stipić.

Duhovna obnova završena je klanjanjem pred Presvetim.