Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmena duhovna obnova u Samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu

Đakovo (IKA/TU)

U organizaciji Povjerenstva za osobe posvećenog života Đakovačke regije u subotu, 17. veljače 2024. u Samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu održana je kratka duhovna obnova na temu „Korizma kao put za Kristom koji ruši pregrade razdvojnice“, objavio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Susret je vodio fra Dragutin Bedeničić, OFM. Susret je održan u dvorani samostana.

Na samom početku je s. Jelena Kovačević u ime Povjerenstva pozdravila fra Dragutina, koji je potom održao razmatranje u kojem je naglasio važnost proslava Jubileja 800 godina preminuća sv. Franje Asiškog na razini sveopće Crkve i franjevačkog reda i te proslave povezao sa liturgijskim vremenom korizme i osobnim pozivima osoba posvećenog života ovoga vremena.

U svom predavanju pozvao je sve prisutne redovnice na hrabro življenje Evanđelja i osobni angažman na putu istine i dobra, te ih ohrabrio za radosno pronošenje i donošenje evanđeoske poruke ovome svijetu, prvenstveno u vidu dosljednosti vlastitoga života koji uvijek više treba biti na dobro i izgrađivanje svih u uzajamnoj podršci, zajedničkoj ljubavi i radosnom svjedočenju. Nakon predavanja s. Jelena Kovačević zahvalila je predavaču i sve pozvala na zajedničko klanjanje.