Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: milosrdne-sestre-sv-kriza

Ulazak u postulat Milosrdnih sestara sv. Križa

U samostanskoj kapeli Sv. Josipa (Dom sv. Josipa) Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu na blagdan sv. Elizabete Ugarske, 17. studenoga uz molitvu Srednjega časa, kandidatice Franka Dobranić iz Čakovca i Gabriela Radaš iz Lišana Ostrovičkih kraj Šibenika počele su vrijeme postulata.

100 godina djelovanja Milosrdnih sestara sv. Križa na Klinici ORL u Zagrebu

Milosrdne sestre sv. Križa ove godine obilježavaju 100. obljetnicu života i djelovanja u okviru rada na Klinici za bolesti uha, nosa, grla i kirurgiju glave i vrata Medicinskoga fakulteta u Zagrebu, koja je organizirala slavlje 100. godišnjice, 22. listopada u Dvorani Hugo Botteri Kliničkoga bolničkog centra Zagreb.

Održan „Dan obitelji“

„Krunica – vez obitelji“ bila je tema drugoga „Dana obitelji“ koji je u nedjelju, 10. listopada organizirao Dom duhovne pomoći Milosrdnih sestara Sv. Križa u Đakovu.

Inicijacija u redovnički život

Na svetkovinu sv. Franje, 4. listopada, uz svečanu molitvu Povečerja, tri postulantice Milosrdnih sestara sv. Križa počele su novicijat, vrijeme intenzivnije pripreme za zavjete.

Koncert Milosrdnih sestara svetog Križa Gospi Snježnoj na dar

Uoči župne svetkovine BDM Snježne 5. kolovoza, misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u srijedu, koja je posvećena sv. Josipu, 4. kolovoza predvodio je vojni kapelan u Đakovu preč. Vlado Mandura, a uz mnoge Josipove štovatelje hodočastile su i redovnice iz Družbe Kćeri Božje ljubavi, predvođene provincijalnom poglavaricom s. Gordanom Igrec.

Dan bl. Marije Terezije Scherer u Đakovu

Milosrdne sestre sv. Križa u đakovačkom samostanu proslavile su blagdan svoje suutemeljiteljice bl. majke M. Terezije Scherer, svečanom misom u samostanskoj crkvi koju je slavio doc. dr. sc. Grgo Grbešić, rektor samostanske crkve.

1 2 3