Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmena duhovna obnova vjeroučitelja Bjelovarsko-križevačke biskupije

Štefanje (IKA)

Korizmena duhovna obnova za vjeroučiteljice i vjeroučitelje Bjelovarsko-križevačke biskupije održana je na Blagovijest u subotu 25. ožujka u Društvenom domu u Štefanju, izvijestio je Katehetski ured Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Susret ja započeo pozdravom bjelovarsko-križevačkog biskupa Vjekoslava Huzjaka, koji je okupljenim vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima uputio riječi dobrodošlice i ohrabrenja. Zatim se obratio i predstojnik Katehetskog ureda preč. Mirek Hrvojić, zahvaljujući na odazivu i spremnosti da odvoje vrijeme za sebe i Gospodina, te ulazeći u nutrinu promišljaju kako živjeti svoje spasenjsko poslanje u svijetu.

Na duhovnoj obnovi sudjelovale su i predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije s. Smilja Čirko i doc. dr. s. Silvana Fužinato, koja je imala duhovni nagovor i promišljanje o proroku Iliji, aktualizirajući temu kako bi vjeroučitelji poput Ilije odlučno revnovali za Gospodina. Uza sve nedaće i nevolje bio je i ostao Gospodinov, a tako trebamo i mi jer Bog računa s nama baš  onakvima kakvi jesmo, istaknula je.

Nakon predavanja, dio vjeroučitelja, koji zbog zdravstvenih razloga nisu mogli hodati oko osam kilometara, ostao je te križni put imao u crkvi, a drugi dio uputio se na križni put koji je bio organiziran od župne crkve sv. Ivana Krstitelja u Ivanskoj  gdje je bila prva postaja, do zadnje koja je bila u Štefanju, nakon čega je uslijedio ručak u Društvenom domu.

Poslije okrepe bilo je pokorničko bogoslužje i mogućnost za ispovijed te je na raspolaganju bilo više svećenika. Susret je završio euharistijskim slavljem kojeg je predvodio dekan čazmanskog dekanata preč. Dubravko Lauš. Korištenje prostor Društvenog doma u Štefanju omogućio im je načelnik Općine Štefanje Silvestar Štefović, izvijestio je Katehetski ured Bjelovarsko-križevačke biskupije.