Budi dio naše mreže
Izbornik

Krapinafest u spomen na Čedu Antolića

Krapina (IKA)

U prepunoj crkvi Sv. Katarine Aleksandrijske u Krapini u subotu 12. listopada održan he 23. festival duhovne glazbe Krapinafest. Svečano misno slavlje uz koncelebraciju više franjevaca predvodio je provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak koji je u propovijedi naglasio vrijednost tradicije Krapinafesta, kao i važnost uloge duhovnih glazbenika u životu Crkve.

U glazbenom dijelu festivala nastupili su Davor Terzić, fra Miroslav Petrac, Matija Antolić i band, Vlatko Vukina, Sara Majsec, Kirjales, Janja Vukina Fučko, ŽVS Kušlec, Andrija Kos i s. Dijana Lončarek.

Glazbeni susret održan je u spomen legendi suvremene duhovne glazbe i prijatelju festivala Krapinafest, nedavno preminulom Čedi Antoliću.

Prigodno umjetničko djelo tijekom nastupa izvođača crtala je akademska slikarica iz Čakovca Eva Vukina, a središnji događaj festivala bilo je otkrivanje slike na kojoj Isus prima k sebi Čedu Antolića.

Organizatori festivala Krapinafest bili su Zajednica Bolji svijet i Franjevački samostan Krapina, a pokrovitelji Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda i Grad Krapina.