Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: cedo-antolic

Krapinafest u spomen na Čedu Antolića

U prepunoj crkvi Sv. Katarine Aleksandrijske u Krapini u subotu 12. listopada održan he 23. festival duhovne glazbe Krapinafest. Svečano misno slavlje uz koncelebraciju više franjevaca predvodio je provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak koji je u propovijedi naglasio vrijednost tradicije Krapinafesta, kao i važnost uloge duhovnih glazbenika u životu Crkve.

Nagovor fra Bobaša s mise zadušnice za Čedomira Antolića

U župi Kraljice svete krunice u Zagrebu, u utorak 27. kolovoza fra Anto Bobaš u koncelebraciji s više svećenika slavio je misu zadušnicu za kantautora duhovne glazbe Čedomira Antolića koji je preminuo u 69. godini u petak 23. kolovoza u Zagrebu. U nadahnutom nagovoru fra Bobaš govorio je o dugogodišnjem prijateljstvu s pokojnikom te među ostalim rekao kako "vjeruje da je Čedo jedan od 'Božjih akorda'". Nagovor fra Bobaša prenosimo u cijelosti.

Ispraćaj Čede Antolića, barda i kantautora duhovne glazbe

Pokopan je kantautor duhovne glazbe Čedo Antolić u utorak, 27. kolovoza na zagrebačkom Mirogoju. Sprovodne obrede vodio je fr. Anto Bobaš, dugogodišnji prijatelj Čede Antolića i voditelj HKM Hamburg. „Učio sam od najboljega, od Čede - a to je: da ništa ne smije bit' važnije od svete mise! - Misa je centar i polazište svega”, rekao je fr. Bobaš, a u ime prijatelja se oprostio Rene Medvešek, kazališni redatelj.

Preminuo katolički kantautor Čedo Antolić

Nakon duge i teške bolesti noćas je u Zagrebu u Kliničkom bolničkom centru "Sestre milosrdnice" u 69. godini preminuo kantautor popularne duhovne glazbe, pjesnik i slikar Čedo Antolić koji je u svojoj pedesetogodišnjoj karijeri skladao više od 120 pjesama, objavio šest albuma, sudjelovao na još četiri te osvojio brojne nagrade na Uskrs festu i tri Porina. Čedo Antolić bio je dugogodišnji glazbeni urednik Hrvatskog katoličkoga radija.