Budi dio naše mreže
Izbornik

Kršćanska sadašnjost na Mediteranskom festivalu knjige

Zagreb (IKA)

Četvrti Mediteranski festival knjiga (MFK) održat će se od 2. do 6. rujna u Splitu, a među 50 hrvatskih izdavača naći će se i Kršćanska sadašnjost koja će svoje naslove prodavati s popustom do 50 posto na štandu broj 17.

U dvorani na Gripama uz stroge epidemiološke mjere posjetitelji će moći birati između brojnih izdanja publicistike, beletristike i knjiga za djecu, a među istaknutim naslovima KS-a koji će se moći kupiti po sniženoj cijeni nalazi se nedavno objavljena knjiga poznatoga filozofa Fabricea Hadjadja Što je to obitelj, zatim knjiga pape Franje Bez njega ne možemo ništa, te također nova knjiga Stephana Sigga Vjerujem u tebe.

Na pozornici na Gripama te na LED monitorima održavat će se niz predstavljanja, tribine, radionice i razgovori s gostima i s onima koji će sudjelovati videolinkom, a dio dodatnoga programa preseljen je na terasu kluba „Quasimodo” u Gundulićevoj ulici.

Kako ističu organizatori toga sada već tradicionalnoga splitskog kulturnog događaja, posjetitelje će dočekati sve moguće mjere predostrožnosti vezane uz borbu protiv širenja koronavirusa za vrijeme sajma: posjetiteljima će se na ulazu mjeriti tjelesna temperatura, a postavit će se i otirač za cipele s dezinficijensom, kao i dezinficijensi za ruke. Maske su u zatvorenom prostoru obvezne, a nadzirat će se i propisani broj ljudi koji istodobno smiju biti u zatvorenom prostoru. Radno vrijeme MFK produžit će se od 10 do 21 sat.