Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: split

U Splitu započela znanstveno-stručna konferencija „Mehanizmi prepoznavanja nasilja u obitelji i društveno-pravni odgovori“

U organizaciji Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti i Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, u četvrtak 25. studenoga, na splitskom Kampusu započela je dvodnevna znanstveno-stručna konferencija „Mehanizmi prepoznavanja nasilja u obitelji i društveno-pravni odgovori“, koja se održava u povodu Međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama i obilježavanja deset godina rada Caritasova skloništa za žene i djecu žrtve nasilja.

Nadbiskup Barišić na blagdan Gospe od Zdravlja o pandemiji: Opasno je biti isključiv i posjedovati istinu

Blagdan Gospe od Zdravlja svečano je proslavljen u nedjelju 21. studenoga, u istoimenoj samostanskoj crkvi u Splitu na Dobrom, a središnje misno slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić u koncelebraciji s provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Markom Mrše, gvardijanom samostana fra Matom Matićem, župnikom fra Antom Udovičićem i ostalim svećenicima.

Preminula s. Marija Filotea Žuro, sestra Služavka Malog Isusa

U večernjim satima 16. listopada, u subotu Marijina mjeseca, u 74. godini života i 55. godini redovničkog života, okrijepljena svetim sakramentima, tiho je u Gospodinu usnula sestra (Marija) Filotea Žuro (Dicmo, 1947. – Šine, Split 2021.).

Proslava svetog Franje na splitskom Trsteniku

U Franjevačkom klerikatu na Trsteniku, crkvi Presvetog Otkupitelja, u ponedjeljak, 4. listopada svečano je proslavljen blagdan svetog Franje Asiškoga, zaštitnika i utemeljitelja triju franjevačkih redova. Euharistijskom slavlju predsjedao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Knjiga fra Ante Vučkovića „Neostvarena sloboda. Crkva i društvo od pada komunizma do vladavine korone“ predstavljena i u Splitu

Nova knjiga fra Ante Vučkovića „Neostvarena sloboda. Crkva i društvo od pada komunizma do vladavine korone“, u izdanju izdavačke kuće Salesiana, predstavljena je 4. listopada u franjevačkom klerikatu na Trsteniku u Splitu. Knjiga je napisana u obliku razgovora koji je s fra Antom vodio novinar Goran Andrijanić. Uz autore, knjigu su predstavili: vjeroučitelj Hrvoje Petrušić i don Tomislav Ćubelić, a za glazbeni ugođaj pobrinuo se VIS „Mihovil“.

1 2 3 20