Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: split

Relikvije bl. Alojzija Stepinca u crkvi sv. Frane na Obali u Splitu

U povodu 100. obljetnice rođenja bl. Alojzija Stepinca, prisjećajući se milosnoga drugog pohoda sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj te Stepinčeve beatifikacije, ususret blaženikova spomendana, u crkvi sv. Frane na Obali u Splitu od 7.veljače do 10. veljače borave njegove relikvije.

Proslava blagdana Obraćenja svetog Pavla na splitskim Pujankama

Splitska župa sv. Pavla apostola na Pujankama proslavila je blagdan Obraćenja sv. Pavla, zaštitnika i patrona župe. Središnje svečano euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić u suslavlju s župnikom don Božom Renjićem, župnim vikarom don Ivanom Marićem i desetak svećenika.

Pokopan fra Branko Mijić

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić služio je u ponedjeljak 14. siječnja u franjevačkoj crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu misu zadušnicu za redovnika-svećenika fra Branka Mijića, člana Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, koji je 11. siječnja preminuo u bolnici u Kninu, u 67. godini života, 51. redovništva i 43. svećeništva.

Proslava Sv. Stjepana prvomučenika na Sustipanu u Splitu

Već tradicionalno veliki broj župljana Meja kao i brojni hodočasnici okupili su se na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, 26. prosinca, u crkvici na starom splitskom groblju Sustipan, kako bi proslavili nebeski rođendan svoga zaštitnika. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u zajedništvu sa župnikom sv. Stjepana pod Borovima i gvardijanom samostana sv. Frane fra Martinom Jakovićem, kapelanom fra Josipom Ivanovićem i don Gabrijelom Kamberom.

Svaka ljudska nesavršenost može postati blagoslov

Lutkarska predstava „Govorna mana“ u organizaciji Caritasa Nadbiskupije Split, održana 19. prosinca u velikoj dvorani Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, pokazala je da svaka ljudska nesavršenost može postati blagoslov.

1 2 3 5