Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: split

Izložba božićnih jaslica "Emanuel"

Međunarodna izložba božićnih jaslica pod nazivom "Emanuel" (Bog s nama) svečano je otvorena 13. prosinca na tri etaže u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci u Splitu.

Nadbiskup Barišić: Ova godina posebno je plodna duhovnim zvanjima

„Svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije uvodi nas u otajstvo spasenja. Bog Otac predao nam je Mariju bez grijeha istočnoga začetu i svi smo dionici ove milosti, krštenje nas oslobađa ljage istočnoga grijeha“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, predvodeći euharistijsko slavlje na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u subotu 8. prosinca u kapeli Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu.

Međunarodni znanstveni skup "Život i djelo fra Vicka Kapitanovića"

Međunarodni znanstveni skup "Život i djelo fra Vicka Kapitanovića" upriličen je u četvrtak, 6. prosinca na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Organizatori skupa su: Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu, Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Papinsko sveučilište Gregoriana (Rim), Papinsko sveučilište Antonianum (Rim) i Sveučilište u Mostaru (BiH).

„Obitelj, ljubav, zdravlje, potomstvo“

Na redovnom mjesečnom susretu Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva podružnice Split u ponedjeljak 3. prosinca Danijela De Micheli Vitturi, dr. med., specijalist obiteljske medicine, održala je predavanje „Obitelj, ljubav, zdravlje, potomstvo“.

Split: Misijska izložba „Imaj srce za mene“

Članovi Društva prijatelja Malog Isusa, splitske Provincije, pripremili su misijsku izložbu o temi „Imaj srce za mene“ u petak 30. studenoga u velikoj dvorani „sv. Leopold“ svetišta Gospe od Pojišana.

Split: Misijska izložba „Imaj srce za mene"

Idući u susret Božićnom otajstvu, na poseban način u ovoj jubilarnoj Stadlerovoj godini, članovi Društva Prijatelja Malog Isusa splitske provincije pripremili su prodajnu izložbu za potrebe misija i njihovih siromaha u Boliviji, Africi i Haiti.

Pet knjiga fra Vjeke Vrčića

U organizaciji imotskog Ogranka Matice hrvatske i Udruge „Kap" Imotski u Dominikanskom samostanu u Splitu 29. studenoga predstavljeni su pretisci pet knjiga fra Vjeke Vrčića (Imotski, 28. veljače 1914. - 9. srpnja 2014.), hrvatskog franjevca koji je objavio dvadesetak knjiga poezije, proze te publicističkih naslova iz povijesti Dalmatinske zagore.

1 2 3 4