Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: split

Obilježavanje stote obljetnice rođenja Chiare Lubich

Djelo Marijino – Pokret fokolara priređuje prigodni program u povodu stote obljetnice rođenja Chiare Lubich za pripadnike i simpatizere Pokreta fokolara i za sve zainteresirane da upoznaju tu veliku osobnost 20. stoljeća.

Nadbiskupijski stručni skup za vjeroučitelje u Splitu

U organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje, u subotu, 23. studenoga održan je prvi ovogodišnji nadbiskupijski stručni skup za vjeroučitelje u školi na okvirnu temu: Korelacija Katoličkog vjeronauka i Povijesti.

Split: Završni susret župnika i župnih vikara Katedralnog dekanata

U srijedu 30. listopada, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, organiziran je završni susret sa svećenicima Katedralnog dekanata čije je župe početkom ovogodišnje korizme u svojim pastirskim pohodima posjetio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić sa svojim suradnicima. Na današnjem završnom susretu okupilo se 16 župnika i župnih vikara.

Split: Otvoren 25. međunarodni teološki simpozij

U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu otvoren je, u srijedu 23. listopada 25. međunarodni teološki simpozij na temu „Crkva između iseljavanja i useljavanja“. Simpozij se održava uz pomoć Splitsko-makarske nadbiskupije i Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. U dva dana, 16 međunarodnih i domaćih stručnjaka održat će 15 predavanja.

Split: Ispovijest vjere i obećanja kandidata za sveti red đakonata

U tijeku svečanog euharistijskog slavlja u kapeli Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu u utorak 22. listopada svoja obećanja i ispovijest vjere, kako zahtijevaju kanonski propisi, položila su četvorica kandidata za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije.

1 2 3 12