Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: split

30. obljetnica osnutka 4. gardijske brigade „Pauci“

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade „Pauci“, u srijedu 28. travnja u Splitu su položeni su vijenci kod Spomen kapelice Sv. Križa na Dračevcu a misu za poginule, nestale i umrle te brigade predvodio je vojni ordinarij u RH Jure Bogdan, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata.

Večer domoljubne poezije "Bojni blaženika na nebesima"

U povodu 30. obljetnice IV. gardijske brigade u nedjelju 25. travnja u prostorijama Četvrte gardijske brigade (GBR) u Splitu, priređena je deveta večer poezije posvećene "Bojni blaženika na nebesima" na kojoj je predstavljen „Zbornik domoljubne poezije – Bojni blaženika na nebesima“ koji priređuje Udruga veterana „4. GBR“ te dodjela nagrada za najbolju pjesmu pristiglu na ovogodišnji natječaj.

31. Marulićevi dani

U srijedu 21. travnja polaganjem vijenaca vijenac na spomenik Marka Marulića na Trgu braće Radića, kao i na njegov grob u crkvi Sv. Franje u Splitu, koje je položio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, uz predstavnike Društva prijatelja kulturne baštine i Književnog kruga-Split, započeo je trideset i prvi skup posvećen Marku Maruliću.

Dva potresa u Jadranskom moru, prvi je bio magnitude 5.5 prema Richteru

U subotu 27. ožujka seizmolozi su zabilježili dva potresa u Jadranskom moru južno od Visa. Prvi u 14.47 bio magnitude 5.5 prema Richteru nakon čega je u 14.53 uslijedio slabiji potres, magnitude 4.1 prema Richteru, stoji u izvješću Seizmološke službe pri Geofizičkom odsjeku PMF-a

Primanje među kandidate za đakonat i prezbiterat u Splitu

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić u četvrtak 18. ožujka u Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu predvodio je misno slavlje u koncelebraciji s vicerektorom don Ivanom Urlićem, duhovnikom don Stipanom Šurlinom i tajnikom don Nikolom Šakićem.

Pobjednica "Dore" Albina Grčić članica je crkvenog vokalno-instrumentalnog sastava “Konkatedrala” iz Splita

Pobjednica hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije - popularne “Dore” - održane u dvorani “Marino Cvetković” u Opatiji u subotu 13. veljače, Splićanka Albina Grčić (22), ujedno je dugogodišnja glazbenica i članica VIS "Konkatedrala”, crkvenog vokalno-instrumentalnog sastava iz konkatedrale svetog Petra smještene u gradskom kotaru Lokve u Splitu.

Franjevci iz Splita donirali sredstva za stambenu jedinicu na Banovini

Franjevci iz splitskog samostana o. fra Ante Antića s Trstenika donirali su 65 tisuća kuna za nabavku stambene jedinice, koja će potpuno opremljena biti isporučena posredstvom Hrvatskog Caritasa jednoj od obitelji koje su pogođene potresom u Banovini, izvijestili su iz Franjevačkog samostana u Splita u petak 22. siječnja.

U Splitu pokopan fra Nikola Roščić

U srijedu, 20. siječnja u popodnevnim satima, na splitskom groblju Lovrinac, u samostanskoj grobnici franjevaca konventualaca, pokopan je fra Nikola Mate Roščić, franjevac konventualac.

1 2 3 18