Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: split

Treći Hod za život u Splitu

Pod geslom „zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu“ u Splitu je u subotu 25. svibnja održan treći Hod za život.

VIDEO Hodajmo za život!

"Hod za za život, obitelj i Hrvatsku" održat će se u subotu 25. svibnja u Zagrebu, Zadru i Splitu pod geslom "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!". Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je na spomendan bl. Alojzija Stepinca 10. veljače ove godine uputio važnu poruku vezanu uz očuvanje života.

Nadbiskup Barišić predvodio molitveno bdjenje za duhovna zvanja

Uoči nedjelje Dobrog Pastira, 12. svibnja, koja je ujedno Svjetski dan molitve za duhovna zvanja, u organizaciji Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije, Vijeća za pastoral duhovnih zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i Ureda za pastoral duhovnih zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije održano je u petak 10. svibnja, u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu molitveno bdjenje za duhovna zvanja.

Split svečano proslavio svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Dujma

Svečanim euharistijskim slavljem, koje je u utorak 7. svibnja na splitskoj rivi uz sudjelovanje nekoliko desetaka tisuća vjernika predvodio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić, Splitsko-makarska nadbiskupija i grad Split proslavili su svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Dujma, biskupa i mučenika prvih kršćanskih stoljeća.

Obljetnica osnutka 4. gardijske brigade

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović svečano je u nedjelju 28. travnja u Splitu proslavljena 28. obljetnica osnutka 4. gardijske brigade.

Odgoj u vjeri posredstvom kršćanskih simbola

U suorganizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje u subotu 27. travnja održan je međubiskupijski stručni skup za odgojiteljice u vjeri u predškolskim ustanovama o temi „Odgoj u vjeri posredstvom kršćanskih simbola“.

1 2 3 8