Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: split

RAZGOVOR Nadbiskup mons. Ante Jozić: "Radim za Svetu Stolicu na jedinstvu kršćana, ali uvijek ću ostati Hrvat i dio ovoga naroda"

Biskupsko ređenje mons. Ante Jozića bila je prva takva svečanost u nedavno posvećenoj crkvi Svete Obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu. Ovaj razgovor za Hrvatsku katoličku mrežu (HKM), odnosno za Hrvatski katolički radio (HKR) i Informativnu katoličku agenciju (IKA) nastao je u Jozićevoj rodnoj kući u Trilju u kojoj, nakon ređenja, čeka polazak u Bjelorusiju gdje je imenovan za novoga apostolskog nuncija Svete Stolice.

Priopćenje s izvanrednog zasjedanja sabora Hrvatske biskupske konferencije

Članovi Hrvatske biskupske konferencije održali su izvanredno zasjedanje pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića 15. rujna u Duhovnom centru Oaza sv. Marije Krucifikse – Službenice Milosrđa u Splitu. Za novog generalnog tajnika HBK izabran je doc. dr. sc. Krunoslav Novak.

Kršćanska sadašnjost na Mediteranskom festivalu knjige

Četvrti Mediteranski festival knjiga (MFK) održat će se od 2. do 6. rujna u Splitu, a među 50 hrvatskih izdavača naći će se i Kršćanska sadašnjost koja će svoje naslove prodavati s popustom do 50 posto na štandu broj 17.

Proslavljen spomendan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku

Župa sv. Ivana Krstitelja na splitskom Trsteniku proslavila je spomendan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u subotu 29. kolovoza. Misno slavlje predvodio je župnik don Ivan Simunić, koji je u devet godina župnikovanja na Trsteniku, uz pomoć župljana, potpuno uredio crkvu iznutra i izvana.

Inicijativa za trajno euharistijsko klanjanje u Splitu

Član francuske družbe Misionara Presvete euharistije iz Argentine o. Justo Lofeudo došao je u petak, 21. kolovoza na razgovor u Nadbiskupski ordinarijat u Splitu kako bi predstavio plan uspostave trajnog euharistijskog klanjanja u Splitu.

1 2 3 15