Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: split

Otkazani „Dani kršćanske kulture“ u Splitu i Šibeniku

U okolnostima nastalim zbog virusa Covid-19, ne želeći ugrožavati zdravlje izvođača i publike međunarodne manifestacije „Dani kršćanske kulture“, a koja se trebala održati od 28. ožujka do 7. travnja, obavještavaju se sudionici, publika i kulturna javnost da se manifestacija neće održati, stoji u priopćenju organizatora.

Seminar za trajne đakone i pastoralne suradnice i suradnike iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

Seminar daljnje izobrazbe za hrvatske trajne đakone i pastoralne suradnike i suradnice (redovnice i laikinje i laike) iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj održan je od 2. do 6. ožujka u samostanu Službenica milosrđa (Duhovni centar Oaza sv. Marije Krucifikse) u Splitu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.

U Splitu predstavljena knjiga „Kotorski misal sv. Jakova od Lođe“

U organizaciji Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Splitu (HAZU) i Hrvatske bratovštine „Bokeljska mornarica 809“ – Split, u palači Milesi, predstavljena je u srijedu 5. veljače knjiga pod nazivom „Kotorski misal sv. Jakova od Lođe“. Pozdravne riječi uputili su: splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, predsjednik HBBM 809 u Splitu Luka Perković i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore (HNVCG) Zvonimir Deković.

Predavanje don Ranka Vidovića na Tjednu braka

U sklopu ovogodišnjeg Tjedna braka Splitsko-makarske nadbiskupije u crkvi Sv. Liberana na splitskim Mejašima  predavanje „Brak - gnijezdo života” u utorak 4. veljače održao je don Ranko Vidović, župnik Gospe od Otoka u Solinu.

Obilježavanje stote obljetnice rođenja Chiare Lubich

Djelo Marijino – Pokret fokolara priređuje prigodni program u povodu stote obljetnice rođenja Chiare Lubich za pripadnike i simpatizere Pokreta fokolara i za sve zainteresirane da upoznaju tu veliku osobnost 20. stoljeća.

1 2 3 13