Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: split

Čestitka Splitsko-makarske nadbiskupije Vatrenima!

Nakon što je Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Splitu na Poljudu pobijedila s 3 prema 0 reprezentaciju Mađarske, Splitsko-makarska nadbiskupija uputila je čestitku svim igračima, izborniku, stručnom stožeru i navijačima hrvatske reprezentacije.

U Splitu održana promocija odgojiteljica u vjeri

Promocija i podjela sveučilišnih potvrdnica o završenom jednogodišnjem teološko-katehetskom doškolovanju za provođenje vjerskog odgoja u predškolskim ustanovama upriličena je, u subotu 28. rujna u prostorijama Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Doškolovanje je organizirala Katedra religiozne pedagogije i katehetike splitskog KBF-a u suradnji s Katehetskim uredom Splitsko-makarske nadbiskupije. Promovirano je 39 odgojiteljica u vjeri.

Nadbiskup Barišić: Ako je materijalno bogatstvo na prvome mjestu, srce postaje zatvoreno i za čovjeka i za Boga

Družba sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog u Splitu proslavila je, u petak 27. rujna, svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Vinka. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić uz koncelebraciju ravnatelja Nadbiskupijske gimnazije u Splitu don Josipa Dukića i župnika župe sv. Mateja – Ravne Njive don Jure Vrdoljaka.

U Splitu predstavljena knjiga „Studije o Splitskom evangelijaru“

U sklopu 31. Knjige Mediterana, u prostorijama Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Splitu, predstavljena je u nedjelju 22. rujna knjiga pod nazivom „Studije o Splitskom evangelijaru“. Izdavači knjige su Splitsko-makarska nadbiskupija i splitski Književni krug. Na predstavljanju su sudjelovali: splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, istraživač i knjižničar „Marulianuma“ Branko Jozić te profesor liturgike na splitskom KBF-u dr. sc. fra Domagoj Volarević.

Split: Duhovne vježbe za buduće đakone iz franjevačkih zajednica

Duhovne vježbe za franjevačke bogoslove koji se pripremaju za stupanje u red đakonata održane su 3. do 8. rujna u Svetištu Gospe od Pojišana u Splitu. Voditelj duhovnih vježbi bio je doc. dr. fra Anto Barišić OFMCap, profesor i prodekan na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

U Splitu se održava Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje u osnovnim školama

U organizaciji Nacionalnoga katehetskog ureda HBK i Agencije za odgoj i obrazovanje u Splitu je u ponedjeljak 26. kolovoza s radom započela Katehetska ljetna škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim školama. Tristo i četrdeset sudionika okupilo se u prostorijama splitskog Nadbiskupijskog sjemeništa kako bi tijekom dva radna dana aktivno sudjelovalo u tri tematska predavanja i tri pedagoške radionice na okvirnu temu „Katolički vjeronauk u procesu kurikularne reforme“.

1 2 3 11