Budi dio naše mreže
Izbornik

Kršćanska sadašnjost objavila osobni planer „Ne budite zabrinuti za sutra“

Zagreb (IKA)

Kršćanska sadašnjost objavila je osobni planer „Ne budite zabrinuti za sutra“ te poziva: U novu 2023. godinu uđimo radosno i spremno, bez zabrinutosti i sa samo pozitivnim mislima!

Čovjekova vjera koju gaji u umu i srcu u okvirima svakodnevice i njezinih izazova znači golemo olakšanje i čvrst oslonac za istinski mir. Usrdnim stremljenjem i usredotočenošću na Vječnost, međutim, nije lako samo tako „preletjeti“ preko nekih svakodnevnih zadaća, izazova, napora. Duh teži u vis, ali i prizemno tijelo ima svoje uvjete za življenje. Za to su nam potrebni prije svega dobra organizacija, priprema i kvalitetan uvid u plan i program za predstojeće dane, poručuju izdavači.

Osobni planer Kršćanske sadašnjosti stoga se prigodno naziva „Ne budite zabrinuti za sutra“, prema navodu iz Matejeva evanđelja (6, 34). U navedenom dijelu Evanđelja Isus poručuje kako Bog uvijek ima sve pod kontrolom i u vidu, od najvećih do najmanjih pojavnosti na ovom svijetu. Razloga za zabrinutost i strepnju zbilja nema. Upravo takav, neizmjerno bodren, utješan i ohrabrujuć, duh prožima sve stranice ovoga rokovnika, na nekima od kojih se nalaze nadahnjujući citati iz raznih vrijednih kršćanskih djela s KS-ovih polica.

Planer s kalendarom za 2022. i 2023. godinu sadrži i popis najvažnijih liturgijskih svetkovina, blagdana, praznika i neradnih dana u Lijepo Našoj, svjetovnih i katoličkih. „Poglavlja“ su razdijeljena po mjesecima, gdje se u svakom ističu odlomci pripremljeni za važne nadnevke, podsjetnike, ali i ciljeve, ideje i osobne misli pri čemu je slobodnije forme od sličnih planera zasnovanih po pojedinačnim danima, ostavljajući organizaciju dnevnih rasporeda i bilješki na osobnu volju. Na samom kraju rokovnika pripremljen je prostor za upis kontakata i rasporeda. Planer je vizualno obogaćen lijepim fotografijama i slikama, čvrstih tvrdih korica i manjega formata, prikladan za svaku torbu i za spremanje na dohvat ruke.