Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krscanska-sadasnjost

Otvorene knjižare Kršćanske sadašnjosti i akcija „Srijeda u KS-u!“

Knjižare Kršćanske sadašnjosti ponovno su, u ponedjeljak, 27. travnja 2020., otvorile svoja vrata kupcima u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Zadru, Karlovcu i Mariji Bistrici. Kako bi se zaštitilo zdravlje, knjižare provode sve potrebne mjere zaštite kupaca i djelatnika, prema preporukama i naputcima Nacionalnoga stožera civilne zaštite.

"Medicina u Bibliji"

Što Biblija govori o medicini? Talijanski liječnik Luciano Sterpellone donosi odgovor u knjizi „Medicina u Bibliji“, opisujući razne prakse i sve ostalo vezano uz medicinu na temelju biblijskih citata i ulomaka.

Teološki četvrtak o kulturi neslaganja

„Kultura neslaganja – Ili: Jesmo li se naučili prihvaćati drukčija mišljenja?“ bila je tema Teološkog četvrtka Kršćanske sadašnjosti održanog 27. veljače u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu. Uvodna izlaganja održali su Davor Ivo Stier, fr. Frano Prcela i prof. dr. Davor Pavuna.

Teološki četvrtak o teologiji radosti

"Radost Božića – radost evanđelja. Postoji li teologija radosti?" bila je tema Teološkog četvrtka Kršćanske sadašnjosti, održanog 19. prosinca u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu. Uvodna izlaganja održali su prof. dr. Anton Tamarut sa zagrebačkog KBF-a i katolički laik mr. Krešimir Cerovac.

Kršćanska sadašnjost u Rimu sudjelovala na predstavljanju niza Papinih ekumenskih tekstova „scambio dei doni“

Kršćanska sadašnjost dio je novoga velikog projekta Vatikanske izdavačke kuće (Libreria Editrice Vaticana, LEV) koja priprema kolekciju djela pape Franje ekumenskoga poziva „scambio dei doni“ („razmjena darova“). Zbirka je to koja obuhvaća izdanja s dosad neobjavljenim Papinim tekstovima i govorima, u koja predgovorom uvode braća i sestre, predstavnici drugih kršćanskih Crkava i crkvenih zajednica.

Predstavljena knjiga Antona Tamaruta „Kako je lijepo moći vjerovati“

Kršćanski kulturni centar i Kršćanska sadašnjost priredili su, u srijedu 12. lipnja u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu, predstavljanje knjige Antona Tamaruta „Kako je lijepo moći vjerovati“. Knjigu su predstavili dr. Ivan Bodrožić i dr. Petar Tomev Mitrikeski, a osim autora, prisutnima se obratio i glavni urednik Kršćanske sadašnjosti dr. sc. Stjepan Brebrić.

1 2