Budi dio naše mreže
Izbornik

Krštenje šestog djeteta u Župi sv. Mihaela Arkanđela u Zagrebu

Zagreb (IKA)

U nedjelju, 12. siječnja, u Župi sv. Mihaela Arkanđela u Zagrebu – Gračani, tijekom euharistijskog slavlja koje je predvodio preč. mr. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral kao izaslanik nadbiskupa Josipa kardinala Bozanića, uz koncelebraciju župnika fra Marina Matančića, krštena je Petra, šesto dijete Frane i Maje r. Peović.

Na početku misnoga slavlja preč. Kovač izrekao je zahvalu roditeljima koji su ovoj župi, na blagdan Krštenja Gospodinova, darovali milosni događaj za cijelu zajednicu. Preč. Kovač istaknuo je kako sakramentom krštenja nismo samo postali članovi zemaljske Crkve nego one nebeske Crkve kojoj svi s radošću hrlimo.

Veliki je ovo događaj za našu župnu zajednicu jer prema krstionici nikada ne idemo sami, nego praćeni molitvom cijele Crkve, župne zajednice, kako podsjećaju litanije svetaca koje prethode molitvi odricanja od zla i pomazanju uljem. Na kraju misnoga slavlja župnik, fra Marin Matančić zahvalio je prečasnom Kovaču na upućenim riječima prenoseći pozdrave cijele župne zajednice nadbiskupu, a na poseban način zahvalio se obitelji Šesnić koji su, kako je rekao, poticaj mladim obiteljima.