Budi dio naše mreže
Izbornik

„Kruh svetog Ante“ i volonteri podijelili više od 20 tona pomoći

Zagreb (IKA)

U novonastalim okolnostima suzbijanja širenja koronavirusa, a pridržavajući se mjera zaštite Civilnog stožera Republike Hrvatske, karitativna udruga Franjevaca Bosne Srebrene “Kruh svetog Ante” sa sjedištem u Zagrebu je uz pomoć župnih volontera i suradnika organizirala u utorak 31. ožujka podjelu darovane pomoći dviju sesvetskih firmi “StjeMa promet” i “Anamarija-company” više od dvadeset tona svježeg povrća, voća i napitaka za djecu na kućne adrese obitelji.

Bila je to zajednička akcija i odgovor svećenika i župnih volontera četiriju župa Sesvetsko-vugrovečkog dekanata, Brestje, Sesvetska Sela, Sesvetska Sopnica i Vugrovec, na trenutne potrebe njihovih župljana vjernika, posebno bolesnih, starijih, siromašnih i osamljenih osoba. Svećenici kao najbolji poznavatelji potreba i stanja svojih župljana rado su prihvatili inicijativu voditelja “Kruha svetog Ante” u Hrvatskoj fra Stipe Karajice, kao i dobrotvorne ponude velikodušnih darovatelja vlasnika firmi Tadije Benića, Marka Kovačevića i Stjepana Martinovića (StjeMa promet) i Ruže i Miroslava Vučkovca (Anamarija-company), pokazavši tako iznimnu brigu za potrebite u župama tijekom epidemije koronavirusa i njihove trenutačno skučene mogućnosti kretanja izvan vlastitih domova.

Svećenici u župama Sesvetsko-vugrovečkog dekanata su u ovom vremenu intenzivirali različite vidove pomoći ne samo osobama koje su redoviti korisnici njihove pomoći, nego i osobama koje se nalaze u teškom stanju izazvanom zarazom koronavirusa, a jednim dijelom i posljedica nedavnog potresa u Zagrebu.

Pridržavajući se uputa Civilnog stožera Republike Hrvatske i izdanih preventivnih mjera oni redovito komuniciraju putem telefona, elektroničkih mreža i otvorenih profila, prate njihovo stanje i sukladno svojim mogućnostima i svakodnevnom suradnjom s volonterima nastoje pomagati dostavljajući pomoć na kućne adrese korisnika. Svećenici su tako osim za duhovne riječi utjehe i ohrabrenja na raspolaganju vjernicima i za druge potrebe i stvari potrebne za njihovo redovito životno funkcioniranje. Telefonski brojevi i profili župa su im dostupni tijekom cijeloga dana, kao i volonteri spremni pomoći u svakom trenutku.

Karitativna udruga „Kruh svetog Ante“ i svećenici župa koji su sudjelovali u prihvatu i dijeljenju pomoći izražavaju velikodušnu zahvalu Bogu, dobročiniteljima i volonterima za nesebičnu organizaciju ove nesvakidašnje pomoći, kao i onima koji se svakodnevno javljaju da bili od pomoći. I druge fizičke i pravne osobe potiču da gaje u sebi i oko sebe senzibilitet za pomaganje siromašnih i ugroženih obitelji kako u nadolazećim danima svetkovine Uskrsa, tako posebno u ovom vremenu zajedničke borbe protiv širenja koronavirusa u domovini i okruženju.