Budi dio naše mreže
Izbornik

Kućne crkve u zajedničkoj molitvi

Dubrovnik (IKA)

Svake večeri vjernici iz svojih domova, iz kućnih crkvi, sudjeluju putem interneta u molitvi koju predvodi dubrovački biskup Mate Uzinić sa svećenicima.

Prijenosi uživo večernjih molitva ispred oltara Gospe od Porata te nedjeljnih i blagdanskih misa iz katedrale Gospe Velike u Dubrovniku započeli su u ponedjeljak 16. ožujka. Uz slike iz katedrale vjernici se polako odazivaju na poziv da šalju iz slike za vrijeme molitve iz svojih domova te da tako virtualno zajedništvo dobije potpunije lice.

Svi koji sudjeluju u online molitvama iz katedrale u Dubrovniku mogu fotografiju svoje kućne, obiteljske crkve u zajedničkoj molitvi poslati na e-mail: mediji@dubrovacka-biskupija.hr

Pozivaju se molitelji da posebice na Cvjetnicu pošalju fotografije s blagoslova maslinovih i palminih grančica, cvijeća i poma koje se ponegdje pletu uz poštivanje svih mjera opreza, a koji će ove godine zbog pandemije Covid-19 imati u svojim domovima ispred ekrana za vrijeme misnog slavlja iz dubrovačke katedrale u 10 sati.