Budi dio naše mreže
Izbornik

Lastovo: Prvi put ispred crkve postavljen i blagoslovljen adventski vijenac

Lastovo (IKA)

Na otoku Lastovu je prvi put u povijesti župe postavljen veliki adventski vijenac na prostoru ispred crkve te je, u predvečerje prve nedjelje došašća 27. studenog vijenac blagoslovio upravitelj župe don Tonći Ante Prizmić, a prvu svijeću je upalila načelnica Općine Lastovo dr. Anita Jančić-Lešić.

U prigodnoj riječi župnik Prizmić je rekao kako mu je drago što vidi okupljeni narod u okrilju crkve lastovskih svetaca zaštitnika Kuzme i Damjana i u okrilju predaka don Nikole Fantele i Dobre Dobričevića, obojice svećenika koji su svaki u svom vremenu obilježili povijest otoka. Govorio je i „o nadi koja nas usmjerava na pozitivno gledanje u budućnost koju trebamo graditi zajedno s Kristom“.

Na kraju molitve župnik je zahvalio Turističkoj zajednici Općine Lastovo na susretljivosti i suradnji, kao i svima koji su pomogli u ostvarenju ovog projekta.

Paljenje svijeće pjesmom je pratio zbor Petrovo uho iz Ublija. Nakon molitve uslijedilo je čašćenje kolačima koje su napravile župljanke.

Blagoslov adventskog vijenca i paljenje svijeće organizirali su Župa sv. Kuzme i Damjana i Turistička zajednice Općine Lastovo.

I na nedjeljnim misama blagoslovljeni su postavljeni adventski vijenci u crkvama koje su napravile župljanke. U crkvi Sv. Petra u Ublima prvu svijeću upalio je Rafael Antica, a u župnoj crkvi Jakin Ivčević, obojica prvopričesnici.