Budi dio naše mreže
Izbornik

Listopadska „Zvona“

Rijeka (IKA)

Iz tiska je izašao listopadski broj mjesečnika „Zvona“ u kojima, uz redovni pregled događaja u Riječkoj nadbiskupiji i Gospićko-senjskoj biskupiji, donose tekst riječkog nadbiskupa Ivana Devčića o ‘Pustinjskom lavu’ – svetom Jeronimu, a u povodu 1600. obljetnice smrti sveca.

„Zvona“ donose izvještaj s povijesnog događaja za Družbu sestara Presvetog Srca Isusova i mjesnu Crkvu – pohrane posmrtnih ostataka službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić u prostore samostana Družbe na Pomeriju, a gdje je buduća blaženica umrla na glasu svetosti.

Zvona donose kolumnu izv. prof. dr. sc. Nikole Vranješa o Crkvi i društvu u ‘novo normalnom’, odnosno utjecajima bolesti Covid-19 na Crkvu i društvo. Mjesečnik donosi i tekst Gorana Moravčeka o (anti)fašizmu na riječki način i crvenoj zvijezdi na riječkom neboderu. U rubrici posvećenoj crkvenoj glazbi Andrejka Srdoč Geraci piše o nastanku i razvoju višeglasne mise. „Zvona“ donose toplu priču o supružnicima Tommasi koji punih 30 godina vrše službu mežnara u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Sv. Kuzmu.

 

Ključne riječi:
zvona