Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zvona

Novi broj Zvona za svibanj

Iz tiska je izašao svibanjski broj mjesečnika „Zvona“, izvijestili su iz Riječke nadbiskupije.

I zvona zagrebačke katedrale zvonila za mir u Ukrajini

Na taj se način zagrebačka katedrala pridružila inicijativi Europske udruge graditelja katedrala u kojoj su zvona mnogih katedrala diljem Europe zvonila sedam minuta, svaka minuta za jedan dan ruske invazije i rata u Ukrajini.

Sagrađen zvonik pokraj župne crkve sv. Nikole Tavelića u Somboru

U godini jubileja župne crkve sv. Nikole Tavelića u Somboru, župljani su, predvođeni svojim župnikom preč. Josipom Štefkovićem, sami pokraj crkve izgradili drveni zvonik i postavili zvona koja su prvi put zvonila na Treću nedjelju došašća, 12. prosinca 2021.

Iz tiska izašao prvi ovogodišnji broj mjesečnika "Zvona"

Prvi broj mjesečnika "Zvona" u ovoj kalendarskoj godini donosi odjeke s mise u katedrali sv. Vida 16. prosinca koja je za Riječku nadbiskupiju imala dvostruku važnost. Bila je to misa pod kojom je u službu uveden nadbiskup koadjutor Mate Uzinić koji je od toga trenutka preuzeo svoje dužnosti u Riječkoj nadbiskupiji. Tu je misu predvodio nadbiskup Ivan Devčić proslavivši tako 20. obljetnicu svojega ređenja za prvog riječkog nadbiskupa.

Listopadska „Zvona“

Iz tiska je izašao listopadski broj mjesečnika „Zvona“ u kojima, uz redovni pregled događaja u Riječkoj nadbiskupiji i Gospićko-senjskoj biskupiji, donose tekst riječkog nadbiskupa Ivana Devčića o ‘Pustinjskom lavu’ – svetom Jeronimu, a u povodu 1600. obljetnice smrti sveca.

Blagoslovljena zvona za staru crkvu u Privlaci

Tri nova zvona, koja su postavljena na zvonik stare crkve Sv. Martina biskupa u Privlaci, blagoslovio je u četvrtak, 13. kolovoza đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, uz nazočnost domaćeg župnika Mirka Rendulića, kancelara Nadbiskupskog ordinarijata mr. Drage Markovića te okupljenog puka.

Nova „Zvona“

Novi broj „Zvona“ nakon Uskrsa donosi vijesti o uspješnoj borbi protiv širenja bolesti Covid-19 i polaganom popuštanju mjera zaštite i zabrana okupljanja. Ipak, s obzirom da je u ova gotovo dva mjeseca bilo vrlo malo događaja u ovome broju čitatelji mogu pronaći više razgovora i reportaža.

1 2 3