Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zvona

Fra Ivica Jagodić poziva na „Zvon za Vukovar“

Župnik vukovarske Župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić uputio je poziv da se na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u okviru inicijative „Zvon za Vukovar“, 18. studenoga u 18 sati i 11 minuta oglase crkvena zvona i u drugim mjestima.

Nova „Zvona“

„Zvona“ za listopad donose vijest o promjeni na čelu Riječke nadbiskupije. Mons. Mate Uzinić postao je novi riječki nadbiskup i metropolit, nakon što je prihvaćeno povlačenje nadbiskupa Ivana Devčića u kanonsku mirovinu.

Novi broj Zvona za svibanj

Iz tiska je izašao svibanjski broj mjesečnika „Zvona“, izvijestili su iz Riječke nadbiskupije.

I zvona zagrebačke katedrale zvonila za mir u Ukrajini

Na taj se način zagrebačka katedrala pridružila inicijativi Europske udruge graditelja katedrala u kojoj su zvona mnogih katedrala diljem Europe zvonila sedam minuta, svaka minuta za jedan dan ruske invazije i rata u Ukrajini.

Sagrađen zvonik pokraj župne crkve sv. Nikole Tavelića u Somboru

U godini jubileja župne crkve sv. Nikole Tavelića u Somboru, župljani su, predvođeni svojim župnikom preč. Josipom Štefkovićem, sami pokraj crkve izgradili drveni zvonik i postavili zvona koja su prvi put zvonila na Treću nedjelju došašća, 12. prosinca 2021.

Iz tiska izašao prvi ovogodišnji broj mjesečnika "Zvona"

Prvi broj mjesečnika "Zvona" u ovoj kalendarskoj godini donosi odjeke s mise u katedrali sv. Vida 16. prosinca koja je za Riječku nadbiskupiju imala dvostruku važnost. Bila je to misa pod kojom je u službu uveden nadbiskup koadjutor Mate Uzinić koji je od toga trenutka preuzeo svoje dužnosti u Riječkoj nadbiskupiji. Tu je misu predvodio nadbiskup Ivan Devčić proslavivši tako 20. obljetnicu svojega ređenja za prvog riječkog nadbiskupa.

1 2 3