Budi dio naše mreže
Izbornik

Ljetni dvobroj Veritasa

Zagreb (IKA)

Objavljen je Ljetni dvobroj Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga.

Fra Željko Barbarić u rubrici Intenzivna njega ističe da zdravstvena situacija u kojoj smo se našli ne svojom voljom, situacija u kojoj se našao čitav svijet, može biti dobra škola. Naglašava kako je zaborav opasan te kako čini životno iskustvo relevantnim, nevažnim. Dobro preispitajmo što slušamo, što pak učimo, a što onda zaboravljamo, potaknuo je fra Željko.

Tanja Maleš u Antunovim stranicama iznosi svjedočanstvo u kojem je čudesan zagovor sv. Antuna jednom malenom dječaku Ivanu promijenio život.

U novom broju Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskog, doc. dr. Zoran Turza predstavlja projekt „Cro Laudato si“ u suradnji Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži. Plemenito je preuzimanje brige za stvoreni svijet čineći male svakidašnje aktivnosti i upravo je divno kako odgoj može postići stvarne promjene u načinu života.

Pedeseta obljetnica kanonizacije prvog hrvatskog sveca sv. Nikole Tavelića proslavljena je 21. lipnja u Šibeniku. Euharistijsko slavlje na trgu pokraj svečeva Nacionalnog svetišta predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua. Iscrpni članak može se pročitati u novom broju, kojeg piše mladi student komunikologije Ivan Čulinović.

Za čitatelje Veritasa sedam naslova za dušu odabrala je urednica Redakcije za kulturu Hrvatskoga katoličkog radija Katarina Varenica. Marijana Jakovljević predstavlja sedam filmova koji su prikladni za obitelj, zabavni i poučni.

Da je život nepredvidiv i da se ništa ne može planirati svjedoči nova kolumnistica Ivana Grabar, koja u novom broju Veritasa iznosi spoznanje u kojem su ona i muž morali prihvatiti novonastalu situaciju i vijest da njihova mala Gita ima dijabetes. Veritas donosi i niz drugih članaka.

Ključne riječi:
Veritas