Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: veritas

Katolički nakladnici na Interliberu 2023.

Na 45. međunarodnom sajmu knjige „Interliber“, koji će biti održan od 7. do 12. studenog 2023. na Zagrebačkom velesajmu, katolički nakladnici izlagat će u paviljonima 5 i 6.

Objavljen zbornik „Laudato si’ – prema klimatskoj i društvenoj pravdi“

Prigodom osme obljetnice objavljivanja enciklike Laudato si' u nakladi Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskog svijetlo dana ugledao je zbornik članaka naslovljen „Laudato si’ – prema klimatskoj i društvenoj pravdi“ kojega su uredili Zoran Turza, Andreja Sršen, Sebastian Kieβig, Marija Sertić i Đurica Pardon.

Večer sjećanja na fra Ivona Ćuka

Hrvatsko društvo katoličkih novinara zajedno s Hrvatskom provincijom sv. Jeronima franjevaca konventualaca organiziralo je u srijedu, 26. travnja u dvorani sv. Franje samostana Svetoga Duha u Zagrebu Večer sjećanja na fra Ivona Ćuka.

Fra Ivan Marija Lotar – prvi rektor bazilike sv. Antuna Padovanskoga

Najmlađi rektor bazilike u Hrvatskoj, fra Ivan Marija Lotar, dao je intervju za Veritas uoči proglašenja crkve sv. Antuna manjom bazilikom, koje će biti u četvrtak 8. prosinca. S prvim rektorom bazilike sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u Zagrebu razgovarala je urednica Tanja Maleš.

Katolički izdavači na Interliberu 2022.

Na 44. međunarodnom sajmu knjige Interliber, koji će biti održan od 8. do 13. studenog 2022. na Zagrebačkom velesajmu, katolički izdavači izlagat će u paviljonima 5, 6 i 7.

Veritasov intervju sa savjetnikom Dikasterija za komunikacije dr. Danielom Arasom

U novom broju "Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskog" fra Zvonimir Pervan razgovarao je s prof. dr. Danielom Arasom, dekanom Fakulteta društvene i institucionalne komunikacije na Papinskom Sveučilištu Svetoga Križa u Rimu povodom njegova imenovanja kao savjetnika za Dikasterij za komunikaciju u Vatikanu. Intervju pod naslovom "Komunikacija je u genima Crkve - Ispravno komunicirati je imperativ za pojedince i za institucije" prenosimo u cijelosti.

1 2 3