Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: veritas

Veritasov intervju sa savjetnikom Dikasterija za komunikacije dr. Danielom Arasom

U novom broju "Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskog" fra Zvonimir Pervan razgovarao je s prof. dr. Danielom Arasom, dekanom Fakulteta društvene i institucionalne komunikacije na Papinskom Sveučilištu Svetoga Križa u Rimu povodom njegova imenovanja kao savjetnika za Dikasterij za komunikaciju u Vatikanu. Intervju pod naslovom "Komunikacija je u genima Crkve - Ispravno komunicirati je imperativ za pojedince i za institucije" prenosimo u cijelosti.

Veritas predstavio knjigu „O nama s nama" fra Žarka Relote

Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, u nedjelju 14. ožujka 2021., predstavio je knjigu „O nama s nama" autora fra Žarka Relote na zagrebačkom Svetom Duhu. Predstavili su ju doc. dr. sc. Denis Barić, prof. dr. fra Ivan Karlić, fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa te sam autor.

Naše poslanje u svijetu - da svi budu jedno

U tiskanom izdanju Veritasa-Glasnika sv. Antuna u siječnju 2015. godine objavljen je intervju s novoizabranim patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem. S tada mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim razgovarala je Tanja Maleš.

U Splitu predstavljena knjiga „Svetom Jeronimu posvećeno“

Splitsko-makarska nadbiskupija i Splitsko-dalmatinska županija svečano slave Jubilej 1600. obljetnicu smrti sv. Jeronima, zaštitnika Dalmacije od 24. do 30. rujna. Nakon što je upriličen Međunarodni znanstveni skup o sv. Jeronimu te je predstavljen kip toga sveca, u utorak 29. rujna u Samostanu sv. Frane na Obali u Splitu, upriličena je medijska promocija knjige „Svetom Jeronimu posvećeno“.

1 2 3