Budi dio naše mreže
Izbornik

Ljetovanje bogoslova i sjemeništaraca u Ogulinskom dekanatu

Ogulin (IKA)

Od 22. do 26. srpnja šestorica bogoslova i jedan sjemeništarac pod vodstvom generalnog vikara Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Marinka Miličevića borave na ljetovanju u Ogulinu, gdje će uz zajedničko druženje upoznati župe ogulinskog dekanata, župnike, vjernike i dobiti neophodno iskustvo u svom sazrijevanju za buduće Božje pastire.

Od bogoslova sudjeluju student 1. godine Kristijan Pajdaković iz Otočca, studenti 2. godine Karlo Špoljarić iz Perušića i Krunoslav Brajdić iz Ogulina, te trojica bogoslova sa šeste godine: Igor Lulić iz Zagreba, Domagoj Tujmer iz Zagreba i Bruno Lovaković iz Đakovo. Od sjemeništaraca sudjeluje Marko Butković iz Gospića u 3. razredu.

U utorak 23. srpnja sudjelovali su na večernjoj misi u župnoj crkvi sv. Križa koja je služena za duhovna zvanja. Misu je predslavio generalni vikar biskupije Miličević a koncelebrirali su ogulinski župnik vlč. Josip Štefančić i župni vikar Josip Tomljanović. Župnik Štefančić je na početku zaželio dobrodošlicu bogoslovima i sjemeništarcima. Nakon mise održano je euharistijsko klanjanje pred Presvetim za duhovna zvanja, za ovogodišnjeg mladomisnika Josipa Tomljanovića kao i za buduća duhovna zvanja.