Budi dio naše mreže
Izbornik

London: Godišnji sastanak Povjerenstva Hrvatske katoličke misije

London (IKA)

Godišnji sastanak Povjerenstva Hrvatske katoličke misije (HKM) London održan je u petak 15. ožujka 2024. u sjedištu HKM-a u Londonu.

Povjerenstvo čine predsjednik i voditelj Misije fra Ljubomir Šimunović te članovi nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. sc. Tomislav Markić i predstavnik zajednice Mišo Marlais, dipl. arh.

Voditelj fra Ljubomir podnio je financijsko i pastoralno izvješće za proteklu godinu naglasivši važnije događaje u obnovi misijskih prostorija te u pastoralnom životu povjerene mu zajednice vjernika. Osim toga, upoznao je članove Povjerenstva s aktualnim izazovima i planovima za ovu godinu.

Vlč. Markić i Marlais osvrnuli su se na podneseno izvješće te su pohvalili zauzeto djelovanje voditelja Misije na pastoralnom i materijalnom planu istaknuvši osobito vrijedan medijski rad putem Facebook stranice i godišnjaka Most – The Bridge. Posebno su pohvalili misijski zbor mladih, kao i ustrajnu obnovu misijske kuće. Ravnatelj Markić dodatno je zahvalio za sav koordinacijski napor i trud koji fra Ljubomir ulaže u vršenju službe delegata hrvatske inozemne pastve za Zapadnu Europu i člana Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu.