Budi dio naše mreže
Izbornik

Marijini obroci predstavljaju virtualan izazov "Daruj kilometre za Marijine obroke"

Zagreb (IKA)

Humanitarna organizacija Marijini obroci poziva na virtualan izazov "Daruj kilometre za Marijine obroke", u kojem sudionici do kraja mjeseca trče zadani broj kilometara te daruju donaciju u svrhe rada organizacije.

Marijini obroci su  organizacija koja u Hrvatskoj djeluje više od deset godina, a u školama diljem svijeta hrani preko 1,8 milijuna gladne djece. Njihovim načinom rada – zahvaljujući volonterima i lokalnom uzgoju žitarica prosječno je dovoljno samo 132 kune da se jedno dijete prehrani tijekom cijele školske godine.

Proteklih 6 godina tradicionalno su u svibnju širom Lijepe Naše organizirali humanitarne utrke, a zbog aktualne epidemiološke situacije ove godine predstavljen je izazov “Daruj kilometre za Marijine obroke”.

Virtualni je to izazov u kojem pozivaju sve ljude otvorenog srca da odrede broj kilometara koje će do kraja mjeseca istrčati, prehodati u laganoj šetnji ili planinarenju, proći na biciklu ili rolama, odveslati, isplivati i pokloniti Marijinim obrocima, uplativši preporučenu donaciju od 5 kn po kilometru.

Prijave su otvorene od 10. svibnja, a za izazov treba ispuniti do 31. svibnja. Izazov se može odraditi u nekoliko etapa, ako je primjerice želja otrčati 10 km, trčati se može pet dana po dva kilometra.

Svaki prijavljeni “natjecatelj” koji prihvati izazov te uplati i najmanju donaciju dobiva startni broj i sudjeluje u nagradnoj igri.

Izazovu se priključuju i sportaši – nogometaši Dinama, košarkaši Cibone i bivši Vatreni Danijel Subašić.

Više o Marijinim obrocima saznajte na: https://www.marysmeals.hr/ i Facebook stranici.

Foto: Marijini obroci