Budi dio naše mreže
Izbornik

Marko Perković Thompson nastupa pred crkvom Sv. Marka u znak podrške Hodu za život

Zagreb (IKA)

Thompson nastupom na Markovom trgu podržava inicijativu Hod za život. Koordinatorica Hoda Magdalena Krpina Zdilar razgovarala je s reporterima Hrvatske katoličke mreže o nastupu, cilju inicijative i podršci trudnicama.

“Danas se u tri grada u Hrvatskoj slavi život. Želimo pružiti zaštitu svakom životu od začeća do prirodne smrti. Počeli smo se okupljati u 10 sati, već ima tisuće ljude. Krećemo prema Markovom trgu gdje će se odvijati prigodan program”, rekla je koordinatorica Hoda za život Magdalena Krpina Zdilar. Na pozornici postavljenoj pred crkvom Sv. Marka nastupom inicijativu podržava Marko Perković Thompson.

“Gospodin Thompson nam je odlučio pokloniti nekoliko pjesama, a isto to je odlučio napraviti gospodin Tomislav Bralić u Zadru.”

Krpina Zdilar navodi kako je cilj ove inicijative zaštita svakog života od začeća do prirodne smrti i davanje podrške svim majkama, roditeljima i mladim obiteljima. Hodom se želi pokazati poštivanje prava rođenih i nerođenih žena te poštivanje apsolutno svakog života “bez obzira na rasu, spol, stupanj razvoja ili geografski položaj – u trbuhu ili van trbuha.”

“Mislimo da je problem velikog broja pobačaja to što su trudnice, nažalost u teškim situacijama, nemaju podršku ni države ni okoline”, napomenula je Krpina Zdilar te je na pitanje kome se mogu obratiti trudnice bez podrške odgovorila “Mogu se obratiti osobno meni ili bilo kome iz inicijative Hoda za život. Isto tako mi surađujemo s jako puno udruga poput Udruge Betlehem koja pruža konkretnu financijsku, psihološku i emocionalnu podršku svim ženama koje se nađu u tako teškoj situaciji.”