Budi dio naše mreže
Izbornik

Materijali Papinskih misijskih djela uz Svjetski dan misija

Zagreb (IKA)

Papinska misijska djela objavila su prigodne materijale - plakat i brošuru - u povodu Svjetskoga dana misija koji se obilježava u nedjelju 24. listopada pod geslom „Ne možemo ne govoriti o onome što vidjesmo i čusmo“ (Dj 4, 20).

U uvodniku knjižice nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj s. Ivana Margarin, FDC, tumači kako papa Franjo pod tim geslom „poziva na oduševljeno svjedočenje susreta sa živim Bogom, koji dotiče i obnavlja živote. Govoriti o vlastitom iskustvu Boga koji je prisutan u našim životima nije samo obveza, već unutarnji poriv, koji je nemoguće i koji se ne smije ugušiti.”

„Da bismo u sebi i u našim župnim zajednicama budili svjedočki i misionarski duh, i ove vam godine nudimo brošuru, nastalu u zajedništvu s Nacionalnom upravom Papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine, koja obiluje poticajnim sadržajima. Kao primjer aktivna i djelatna svjedočenja Božje ljubavi pred nama je ponovno lik službenice Božje Pauline Marie Jaricot, utemeljiteljice Djela za širenje vjere, čiji je plod Svjetski dan misija, a čiji nam život govori upravo o oduševljenu zauzimanju i traženju načina za pomoć onima koji su najpotrebitiji, bilo duhovno bilo materijalno, istaknula je s. Ivana.

U brošuri se između ostaloga predstavlja Svjetski misijski dan; Papina svjetska molitvena mreža i nakane Apostolata molitve 2022. tu su i poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2021. te poruka predsjednika Vijeća za misije HBK; prilog o službenici Božjoj Pauline Marie Jaricot, homilije i kateheze; Svjetlosna otajstva misijske krunice, te u dodatku popis ravnatelja Papinskih misijskih djela i naših misionara u svijetu.

Misijska brosura 2021