Budi dio naše mreže
Izbornik

Materijali za beatifikaciju Majke Franziske dostavljeni Kongregaciji za kauze svetaca

Rim (IKA)

Svi materijali potrebni za beatifikaciju Majke Franziske dostavljeni su u četvrtak 9. prosinca Kongregaciji za kauze svetaca, objavljeno je na mrežnoj stranici Kćeri Božje ljubavi.

Nakon što je zaključena biskupijska faza procesa, dosadašnjoj postulatorici kauze s. Lucyni Mroczek povjerena je odgovornost sve dokumente dostaviti u Rim. To je učinila u zajedništvu sa s. Benwenutom Kaczocha (Poljska), zamjenicom vrhovne glavarice, s. Ritom de Cássia Barbosa Leite (Brazil) i s. Vinkom Marović (Hrvatska).

„Na taj način i u ovom činu toliko važnom za našu Družbu bilo je vidljivo ono što redovito molimo: ‘biti jedno srce i jedna duša s ove i s one strane oceana’. Kada bi trebalo ukratko opisati životno iskustvo Franziske riječi iz današnjeg prvog čitanja bile bi među najprikladnijima. ‘Ja, Gospodin, Bog Tvoj, krijepim desnicu tvoju. Kažem ti: ‘Ne boj se, ja ti pomažem.’ Nek svi vide i nek znaju, nek promisle i nek shvate: ruka Gospodnja to učini’ (Iz 41,13.20). Majka Franziska uistinu nije u svom životu htjela biti ništa drugo doli oruđe Božje ljubavi. Ne možemo zaboraviti da je u svemu dobro učinjenom prepoznavala i priznavala ne svoju već Božju ruku na djelu: ‘Gospodin se poslužio za ovo djelo zaista siromašnim i bijednim oruđem da bi svima očigledno pokazao da tu djeluje njegova ruka’ (10. studenoga 1878.).

Kada smo u sumnjama zazivajmo ovu Božju ženu koja je bila puna sigurnosti u Božje vodstvo. Kada se osjećamo slabi obratimo se Franziski koja je svoju snagu crpila u Bogu. Kada smo u strahu iz bilo kojega razloga molimo se ovoj službenici Božjoj koja je svoju hrabrost temeljila na pouzdanju u Božju pravovremenu pomoć. Kada nas pritišću razne kušnje, izdaje, bolesti molimo njezin zagovor. Neka se Bog upravo Franziskinim posredovanjem pokaže velik u našemu životu. Neka nebeski Otac po zagovoru Franziske koja je uvijek htjela biti njegovo oruđe pokaže da svojom blagom rukom vodi naše živote u kakvo god situaciji se našli”, ističu iz Družbe kćeri Božje ljubavi.

Uslišanja po zagovoru službenice Božje Franziske Lechner mogu se uputiti na adrese: provinc.bp@gmail.com, lucynafdc@gmail.com.