Budi dio naše mreže
Izbornik

Milosrdne sestre sv. Križa u Garčinu i Podravskim Podgajcima

Garčin/Podravski Podgajci (IKA)

Mlade sestre Družbe milosrdnih sestara sv. Križa u dogovoru sa s. Valerijom Široki, provincijalnom poglavaricom i sestrama iz provincijalnoga vodstva, planirale su susrete po župama na kojima bi mogle primijeniti znanje stečeno na edukaciji „Mladi za mlade” te također svjedočiti duhovni poziv i upoznati vjernike i mlade s Družbom. Prvo su posjetile Garčin i Podravske Podgajce.

Uoči svetkovine Duhova od 26. do 28. svibnja održao se susret župljana iz Garčina i Starog Topolja s Milosrdnim sestrama sv. Križa. Prvog dana s. Marijana Šuća i kandidatice Diana Ukaj i Ana Diktić progovorile su o svom dolasku u samostan te o redovničkom načinu života u osnovnoj školi „Vjekoslav Klaić”. Program su vodile s. Rafaela Jozić, s. Marija Sonja Kaurin, s. Marijana Šuća i s. Antonia Barišić-Jaman. U molitvi i klanjanju Duhovskog bdjenja sestre su imale priliku upoznati se s krizmanicima. Vrhunac susreta bile su mise uz predstavljanje nastanka družbe i današnjih djelovanja sestara te upoznavanje s blaženicama i majkom Amadejom Pavlović. Animiranju se pridružila s. Mariangela Markotić koja je ujedno sudjelovala glazbenom pratnjom. O

Istoga vikenda Milosrdne sestre sv. Križa posjetile su i Župu sv. Martina u Podravskim Podgajcima te organizirale radionice za djecu i mlade. Program je započeo u petak s misom i euharistijskim klanjanjem za župljane, a potom su se u subotu prijepodne susrele s osnovnoškolskom djecom za koje su program pripremile s. Vesna Stojanović i s. Ivana Budrovac, a popodne sa srednjoškolcima program je vodila s. Gabrijela Tea Damjanović.

Ključne riječi:
Milosrdne sestre sv. Križa