Budi dio naše mreže
Izbornik

Ministranti iz Kaštel Kambelovca darovali najpotrebnijima gotovo 3000 eura

Kaštel Kambelovac (IKA)

Kod blagoslova obitelji, nakon Božića, ministranti primaju darove za svoj rad i odanost Bogu i svojoj župi. Župljani Kaštel Kambelovca, znajući da će najveći dio novca ići u humanitarne svrhe, i ove godine obilato su darivali ministrante. U dogovoru sa župnikom don Ivanom Čotićem i Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije, ministranti su darovali 2940 eura (22.150 kuna), kao pomoć za četiri obitelji čije je materijalno, pa i zdravstveno stanje ugroženo.

U blagoslovu obitelji sudjelovalo je dvadesetak ministranata. Blagoslivljali su don Vedran i župnik don Ivan Čotić sa po četiri ministranta svakog dana.

Prva obitelj kojima je pružena pomoć je osmeročlana obitelj koju čine majka, otac i petero malodobne djece, te šesto dijete koje se uskoro ima roditi. Obitelj živi u podstanarskom stanu, te imaju mala financijska primanja. Otac ima zdravstvenih problema s kralježnicom te nije u mogućnosti raditi. Uskoro će na operaciju. Nažalost, i dvoje najmlađe djece imaju težih zdravstvenih problema.

Druga obitelj ima dva člana. Majka i kćer žive od malih primanja koja im nisu dovoljna ni za podmirenje lijekova. Kćer je bolesna te nije u mogućnosti voditi normalan život. Povremeno radi na dnevnicama kod malih poljoprivrednih gospodarstava.

Treća obitelj za koju su ministranti odvojili svoj novac, četveročlana je obitelj, majka, otac i dvoje malodobne djece. Žive u vlastitom stanu, opterećeni kreditom. Djeca su vrtićke dobi. Otac radi povremeno jer zbog bolesti nije u mogućnosti raditi puno radno vrijeme. Majka je na porodiljinom dopustu.

I četvrta obitelj je četveročlana obitelj. Otac, majka i dvoje djece. Otac je u radnom odnosu s minimalnim primanjima, dok je majka nezaposlena. Ukupna primanja nisu im dostatna za podmirenje osnovnih životnih potreba.