Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret ministrice Obuljen Koržinek s fra Ivanom Marićem i fra Miljenkom Stojićem

Široki Brijeg (IKA)

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i pomoćnik ministrice dr. sc. Hrvoje Manenica u srijedu 21. kolovoza prisustvovali su otvorenju jubilarnog 20. Mediteranskog filmskog festivala u Širokom Brijegu, susreli su se s gradonačelnikom Širokog Brijega Mirom Kraljevićem i suradnicima te gvardijanom Franjevačkog samostana fra Ivanom Marićem i vicepostulatorom postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“ fra Miljenkom Stojićem.

Ministrica kulture sa suradnicima i zastupnicom u Europskom parlamentu Željanom Zovko obišla je Franjevački samostan, galeriju i riznicu te nekadašnju zgradu sjemeništa i ratno sklonište. U Samostanskoj riznici upoznali su se s izloženim liturgijskim predmetima, misnim ruhom, slikama i knjigama samostanske knjižnice, a među umjetničkim slikama posebno se ističu slike iz stare crkve, piše Središnji državni portal.

Ministrica kulture RH Obuljen Koržinek posjetila Široki Brijeg / Foto: Grad Široki Brijeg

Nakon posjeta Obuljen Koržinek i Manenica prisustvovali su svečanosti otvaranja jubilarnog 20. Mediteranskog filmskog festivala u Širokom Brijegu.

Ministrica kulture RH Obuljen Koržinek posjetila Široki Brijeg / Foto: Grad Široki Brijeg