Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa na Dan domovinske zahvalnosti za ogulinski kraj

Plaški (IKA)

Središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja održana je ove godine za Ogulinski kraj u općini Plaški.

U nazočnosti brojnih braniteljskih udruga iz općina Josipdol, Plaški, Saborsko, Josipdol i grada Ogulina služena je u župnoj crkvi sv. Ane misa, nakon čega se u svečanom ophodu došlo do spomenika prvom hrvatskog predsjedniku dr. Franji Tuđmanu gdje su položeni vijenci, zapaljene svijeće i održana molitva.

Misu je predslavio župnik Plaškog i Saborskog don Goran Antunović dok je glazbom misu na orguljama animirao Ratko Petrušinski. Misi su nazočili načelnici Plaškog Pero Damjanović i Saborskog Marko Bičanić te predstavnici brojnih udruga.

Don Goran Antunović je u homiliji, među ostalim, pojasnio sva tri momenta koji se toga dana slave: pobjedu, zahvalnost i branitelje.“ Dan pobjede ostvaren je zahvaljujući velikim žrtvama, baš kao što je u Evanđelju Isus navijestio učenicima da će nakon smrti ostvariti pobjedu. Pobjeda je ostvarena uz žrtvu prinesenu za obitelj i domovinu. Glede zahvalnosti, oni koji zahvaljuju znaju da su nešto dobili. Danas nam nedostaje zahvalnosti. Učimo zato mlade generacije za ono što smo dobili i uz koje žrtve. Konačno, glede hrvatskih branitelja, vaša svjedočanstva s ljubavlju prenosite na druge i pri tome ističite samo ljubav a ne mržnju. U tome je veličina ovog dana,“ zaključio je don Goran Antunović svoju propovijed.