Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa na Dan općine Cetingrad

Karlovac (IKA)

Svečanim misnim slavljem, u srijedu 7. kolovoza u Cetingradu, obilježen je Dan općine koji se slavi na dan povratka prognanih Cetingrađana u svoj kraj nakon vojno-redarstvene operacije Oluja.

Misu je predslavio župnik Cvitovića i Lađevca vlč. Šimo Božić u suslavlju mjesnog župnika Stanka Smiljanića, župnika i dekana slunjskog mons. Milu Pecića, te umirovljene svećenike mons. Marijana Ožuru i dr. Franju Jurčevića. Misi su nazočili karlovački župan Damir Jelić, načelnica općine Cetingrad Marina Kalić kao i brojni uzvanici i predstavnici više gradova i općina, braniteljskih udruga, vojske i policije na čelu s načelnikom PU Karlovačke Darkom Bratiće i karlovačkim županom Damirom Jelićem te ministar hrvatskih branitelja, domaći sin general Tomo Medved

Misu je liturgijskom glazbom uveličao župni zbor zajedno s mjesnim KUD-om.

S ponosom danas slavimo dan kada je u vojno-redarstvenoj operaciji Oluji oslobođen Cetingrad. Bila je to veličanstvena pobjeda nad agresijom koja ostaje nadahnuće i za budućnost. Današnja politika bi trebala više biti na tim zasadima”, istaknuo je vlč. Božić u homiliji.

Nakon mise je predvodio molitvu kod spomenika poginulim braniteljima Cetingrada, njih 47.

Vijence su položili ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, karlovački župan Damir Jelić s načelnicom Marinom Kalić, gradonačelnici i načelnici, predstavnici udruga branitelja, policija, predstavnici manjina. Bistom prvog hrvatskog predsjednika stavili su vijence i zapalili svijeće. Svečanost je završila svečanom sjednicom općinskog vijeća.

Ključne riječi:
Cetingrad