Budi dio naše mreže
Izbornik

Josipovo u Cetingradu

Cetingrad (IKA)

Svetkovina sv. Josipa, suzaštitnika Župe Uznesenja BDM u Cetingrada proslavljena je u nedjelju 19. ožujka, a središnje misno slavlje predvodio je župni vikar katedralne župe Navještenja BDM iz Gospića o. Marko Maglić OCD.

Koncelebrirali su mjesni župnik Ivice Tolla, policijski kapelan iz Siska don Ivo Borić, župnik Kapele kod Bjelovara vlč. Goran Bužak i umirovljeni domaći svećenik Leopold Barić. Glazbom je misu animirao VIS Amorose koji se afirmirao izvođenjem kršćansko-duhovne glazbe. U prepunoj župnoj crkvi Uznesenja BDM, inače najvećoj u Slunjskom dekanatu nazočilo je više stotina vjernika među kojima brojni hodočasnici iz Kapele kod Bjelovara, Generalskog Stola i župa Slunjskog dekanata.

„Veselimo se danas na slavlju Bogu iz svetišta čuvara Svete obitelji u vremenu kada su po Europi crkve sve više pretvorene u knjižnice, kafiće ili diskoteke. Kod nas srećom crkve još opstaju, iako to ne treba značiti da smo puno bolji od drugih“, istaknuo je na početku propovjednik o. Marko Maglić. „Svijet je postao sve ubrzaniji, tjedni prolijeću, a poslove sve više obavljamo mehanički, rutinski. Malo nas uživa u prirodi, ptičjem cvrkutu i malo nas živi u punini. Osim toga mnogi se uzdižu iznad drugih i osuđuju ih, iako je instrument iscjeljenja u Božjim rukama. Upravo je tako živio sv. Josip koji se predao u Božje ruke, nije Mariju osudio, već ju je prigrlio. Sv. Josip je uzeo svoju ženu i slušao riječ Božju. Put je to i za nas jer često znamo biti slijepi. Budimo vjerni Bogu i u malim stvarima“, zaključio je propovjednik.