Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-josip

Srijeda u Godini svetog Josipa u Nacionalnom svetištu u Karlovcu

U Godini svetog Josipa posebno se časti sveti Josip zaštitnik Hrvatske, grada Karlovca i Karlovačke županije u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u kojem će tijekom cijele Godine srijedom biti redovni raspored pobožnosti i sakramenata.

Apostolsko pismo pape Franje „Patris corde“

Neslužbeni prijevod Apostolskog pisma pape Franje „Patris corde“ povodom 150. obljetnice proglašenja svetoga Josipa zaštitnikom sveopće Crkve. Rim, svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2020.

Quemadmodum Deus

Neslužbeni prijevod Dekreta „Quemadmodum Deus“ Svete kongregacije za obrede, objavljen 8. prosinca 1870., kojim se priopćuje odluka pape Pija IX. o proglašenju sv. Josipa zaštitnikom sveopće Crkve.

Blagoslov nove crkve Sv. Josipa u Drveniku

U Drveniku, mjestu u Župi sv. Srđa i Baha u Pridvorju u Konavlima, u subotu 5. rujna dubrovački biskup Mate Uzinić blagoslovio je novoizgrađena crkvicu Sv. Josipa.

Papa slavio misu za radnike

U propovijedi na misi koju je na svetkovinu sv. Josipa Radnika i Međunarodni dan rada, 1. svibnja, slavio u kapeli Doma Sv. Marte u Vatikanu papa Franjo upozorio je da je svaka nepravda nanesena radniku gaženje ljudskoga dostojanstva, prenosi Vatican News.

1 2 3