Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-josip

Novi broj Glasnika svetog Josipa

Iz tiska je izašao novi, 4. u 2023. godini, broj Glasnika svetog Josipa u izdanju Hrvatskoga nacionalnog svetišta svetog Josipa, izvijestilo je Uredništvo.

Dr. Mario Kopjar održao predavanje „Sv. Josip, uzor i zaštitnik za obavljanje ljudskog rada. Radom slaviti božanska djela“

Na dvodnevnom znanstvenom skupu „Protector Croatiae“ povodom 150. godina objavljivanja Glasnika sv. Josipa, pročelnik Hrvatskog instituta za liturgijski pastoral preč. dr. sc. Mario Kopjar održao je u subotu 11. studenog u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Josipa predavanje o temi „Sv. Josip, uzor i zaštitnik za obavljanje ljudskog rada. Radom slaviti božanska djela“.

Dekan KBF-a u Zagrebu održao predavanje o pastoralno-katehetskim poticajima apostolskog pisma Patris corde

Na dvodnevnom znanstvenom skupu „Protector Croatiae“ u povodu 150. obljetnice objavljivanja Glasnika sv. Josipa Dekan katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Josip Šimunović održao je u petak 10. studenog 2023. u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Josipa predavanje o temi „Pastoralno-katehetski poticaji apostolskog pisma Patris corde – Očevim srcem pape Franje“.

Profesor Patafta održao predavanje o sv. Josipu u franjevačkoj teologiji i duhovnosti

Na dvodnevnom znanstvenom skupu „Protector Croatiae“ u povodu 150. obljetnice objavljivanja Glasnika sv. Josipa profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu izv. prof. dr. sc. Daniel Patafta održao je u petak 10. studenog 2023. u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Josipa predavanje o temi „Sv. Josip u franjevačkoj teologiji i duhovnosti“.

Profesor Anić održao predavanje o postanku crkve sv. Josipa u Karlovcu

Na dvodnevnom znanstvenom skupu „Protector Croatiae“ u povodu 150. obljetnice objavljivanja Glasnika sv. Josipa nastavnik na Odjelu za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta izv. prof. dr. sc. Tomislav Anić održao je u petak 10. studenog 2023. u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Josipa predavanje o temi „Postanak crkve sv. Josipa: od ideje do posvete“.

O. Gaudencije Vito Spetić održao predavanje o biskupu Martinu Borkoviću

Doktorand na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu o. Gaudencije Vito Spetić na dvodnevnom znanstvenom skupu „Protector Croatiae“, u povodu 150. obljetnice početka objavljivanja Glasnika svetog Josipa, u petak 10. studenoga u Hrvatskom nacionalnom svetištu u Karlovcu održao je predavanje o biskupu pavlinu Martinu Borkoviću kao širitelju katoličke pobožnosti s posebnim osvrtom na pobožnost sv. Josipu.

Biskup Palić održao predavanje o nadbiskupu Petru Čuli i spomenu sv. Josipa u Rimskom kanonu

Na dvodnevnom znanstvenom skupu „Protector Croatiae“ u povodu 150. godine objavljivanja Glasnika sv. Josipa mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić održao je u petak, 10. studenog 2023. u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Josipa predavanje o temi „Častimo i uspomenu blaženog Josipa, zaručnika Djevičina... Nadbiskup Petar Čule i spomen sv. Josipa u Rimskom kanonu“.

1 2 3 19