Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa povodom spomendana Gospe od Zdravlje u bolničkoj kapeli KBC-a na riječkom Sušaku

Rijeka (IKA)

Liječnici, medicinsko osoblje i pacijenti okupili su se u četvrtak 21. studenog u kapeli Gospe od Zdravlje u riječkom KBC-u na Sušaku na misi povodom proslave blagdana zaštitnice kapele.

Na misi su sudjelovali i ravnatelj KBC-a dr. Davor Štimac, pročelnik Katedre za internu medicinu, kardiolog dr. Luka Zaputović, predstojnik Klinike za neurokirurgiju dr. Darko Ledić, glavna sestra Snježana Juričić i drugi zdravstveni djelatnici, a misu je predvodio vlč. Josip Pende.

Bolnički kapelan vlč. Vjekoslav Kovač izrazio je zadovoljstvo što su se brojni odazvali proslavi zaštitnice, „unatoč užurbanom ritmu bolnice i brojnim obavezama vas koji ovdje radite, o čemu i sam redovito svjedočim. Ali svjedočim i s koliko ljubavi i požrtvovnosti radite i koliko pažnje posvećujete svakom pacijentu. Drago mi je i kako se nadopunjujemo, vi liječnici koji na razne načine pacijentima pokušavate pomoći medicinom i mi svećenici koji bolesnike tješimo i hrabrimo duhovnošću“, rekao je vlč. Kovač i zahvalio medicinskom osoblju na puno dobroga koje čine brinući za pacijente.

U propovijedi je vlč. Pende ohrabrio liječnike u njihovom radu, ali i bolesnike u podnošenju bolesti istaknuvši kako je svaki ljudski život jednako vrijedan, bez obzira na bolest, nemoć i nesposobnost. Bolesni se ponekad upravo zbog svoje nemoći osjećaju manje vrijednima, ali treba im pomagati da ne izgube dostojanstvo. Na kraju mise svećenici su podijelili sakrament bolesničkog pomazanja onima koji su to zatražili.