Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa za Domovinu u Westminsterskoj katedrali u Londonu

London (IKA)

U Westminsterskoj katedrali Predragocjene Krvi Kristove u Londonu misu za Domovinu u nedjelju, 19. srpnja predvodio je voditelj Hrvatske katoličke misije London fra Ljubomir Šimunović.

Fra Ljubomir je u propovijedi podsjetio kako „imamo povijest opečaćenu križem i obilježenu trpljenjem, ranama i traumama. Imamo potrebu da sam Isus Krist zlo, gorčinu, ljutnju istjera iz naših srdaca i iz naše Domovine. Patnja koja nije rasvijetljena uskrsnućem nije dovoljna. I zato ovdje u srcu Londona pred Križem uskrsnuloga Isusa molimo za svoju Domovinu. Molimo za mudrost Božju u životima onih koji vode našu Domovinu, ali i mudrost Božju u našem životu. O tome govori i Knjiga mudrosti koja kaže da je Bog onaj koji daruje dobru nadu. Živimo u vremenu koje je potrebno nade. Lako se pogubiti u strahovima i raznim informacijama. Možemo pomisliti da Bog ne pobjeđuje. Bog je dobar. On pobjeđuje. On ravna svime. Psalam kaže kako je Bog dobar, rado prašta i pun je ljubavi. Sv. Pavao u drugom čitanju kaže kako je Bog onaj koji proniče srca i zauzima se za nas. Evanđelje govori o kukolju koji je posijan zajedno s dobrim sjemenom. Čini se logičnim da ga treba što prije počupati i spaliti. Isus poziva na strpljenje. Kaže kako će doći vrijeme kada će se odvojiti žito od kukolja. Molimo za strpljenje. Molimo za strpljenje ne samo zbog zdravstvenih neprilika nego u svim situacija. Molimo kako bismo imali strpljenja sami sa sobom i jedni s drugima. Molimo da i u našoj Domovini ima više ljubavi, razumijevanja, milosrđa, praštanja i nade. Molimo da nam Gospodin koji je gospodar povijesti daruje novu svjetliju i sretniju budućnost“, naglasio je fra Ljubomir. Zaključio je molitvom za ozdravljenje rana hrvatskog naroda: „Gospodine Isuse, molimo Te za našu Domovinu. Molimo Te da sve žrtve Domovinskog rata i svih drugih ratova i stradanja našega naroda ne budu uzaludne nego blagoslovljene. Molimo Te za zaštitu Tvoje Predragocjene Krvi. Molimo Te za one koji upravljaju našom Domovinom da im daruješ poniznosti i mudrosti. Molimo Te za naše obitelji da nas zaštitiš i blagosloviš. Amen!“
Na misi su bili hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu Igor Pokaz i hrvatski vojni izaslanik brigadir Damir Terzić.
Hrvatska katolička zajednica u Londonu od 12. srpnja redovito se susreće u 14.30 na slavlju nedjeljne mise na hrvatskom jeziku u sigurnom okruženju Westminsterske katedrale, u skladu s najnovijim državnim i crkvenim smjernicama, izvijestila je HKM London.