Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa zadušnica za pokojnog mons. mr. art. Józsefa Miocsa

Subotica (IKA)

Misu zadušnicu za pokojnog papinskog prelata mons. mr. art. Józsefa Miocsa u petak 26. svibnja u katedrali sv. Terezije Avilske u Subotici predvodio je dijecezanski upravitelj Subotičke biskupije mons. Ferenc Fazekas, izvijestio je Tiskovni ured Subotičke biskupije.

„Nije potrebno puno govoriti o njemu, dovoljno je što govori njegova požrtvovanost u onima, koji znaju ispravno procijeniti sve napore jednog dugačkog i sadržajnog života. Neka ga prati naša molitva, jer nitko ne ide kao savršen pred nebeskog Oca. Ali po plodovima, koje smo vidjeli, što još dublje vidi Bog – naš brat, mons. Miocs József, već je čuo i iskusio ono: ’Dobro, valjani i vjerni slugo, uđi u radost gospodara svoga!’ (Mt 25,21)”, rekao je u propovijedi vlč. dr. Tivadar Fehér.

Na misi je uz brojne vjerinike sudjelovala i rodbina pokojnika te profesori i đaci Paulinuma. Propovijednik je, između ostalog, kroz životopis pokojnika iznio i svoje osobno iskustvo, rekavši da su u zgradi Paulinuma uvijek vladali crkveni duh, molitva, disciplina, jedinstvo, zanimanje za nauk, ljubav prema umjetnostima, a sjemeništarci su ondje imali priliku naučiti ne živjeti za sebe, već za druge.

„Roditelji, odgajajući malog Józsefa, dali su Crkvi osobu koja je prenosila svoje dobre kvalitete novim generacijama. I Bog je to blagoslovio plodovima! Mladi ljudi, koji su prihvatili i usvojili vrednote, danas ih šire u svojim obiteljima, na župama, a neki čak i kao biskupi u svojim biskupijama. ’Prepoznat ćete ih po njihovim plodovima.’ (Mt 7,20)”, rekao je vlč. Fehér.

Pokojnikovo tijelo bit će izloženo u subotu, 27. svibnja u Kuli u župnoj crkvi sv. Jurja od 9 sati, a u 11 sati će ondje započeti sprovodna misa. Sprovod pokojnika bit će na Katoličkom groblju u Kuli u 13 sati.