Budi dio naše mreže
Izbornik

Mise i molitve za mons. Antu Jozića u Hrvatskoj i Hong Kongu

Split (IKA)

Brojni vjernici i ljudi dobre volje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, Hrvatskoj, ali i diljem svijeta svakodnevno upućuju poruke podrške i svoje molitve za što skoriji i uspješniji oporavak mons. Ante Jozića.

Također, u našim župama organizirana su misna slavlja, klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i molitve na tu nakanu, izvijestili su iz Splitsko-makarske nadbiskupije.

Zajedničke molitve organizirane su i zemljama gdje je mons. Jozić bio na službi. Tako se 10. travnja slavila misa u katedrali u Hong Kongu.

Mons. Ante Jozić 1999. godine stupio je u diplomatsku službu Svete Stolice. Djelovao je u apostolskim nuncijaturama u Indiji, Rusiji, Uzbekistanu i na Filipinima, a od rujna 2009. godine voditelj je studijske misije Svete Stolice u Hong Kongu. Njegova dužnost u Hong Kongu bila je posebno osjetljiva i složena jer je odatle obavljao diplomatske aktivnosti Katoličke Crkve prema Narodnoj Republici Kini. S obzirom na značajne pomake u odnosima Svete Stolice i Kine, ali i činjenicu da ga je papa Franjo promaknuo kako u službi, tako i na dostojanstvo nadbiskupa, aktivnosti mons. Jozića u Hong Kongu bile su, očito, uspješne.

Ključne riječi:
mons. Ante Jozić