Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-ante-jozic

Bjelorusija: Apostolski nuncij Ante Jozić predao vjerodajnice

Apostolski nuncij u Bjelorusiji nadbiskup Ante Jozić u pratnji tajnika nuncijature Mahera Shammasa susreo se u srijedu 21. listopada sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Bjelorusije Sergejem Aleinikom te mu je tom prigodom predao preslike vjerodajnica.

Nadbiskup Ante Jozić stigao u Bjelorusiju

Novi apostolski nuncij u Bjelorusiji nadbiskup Ante Jozić stigao je u nedjelju 11. listopada u glavni grad Minsk, gdje su ga dočekale crkvene i državne vlasti i osoblje Nuncijature, objavila je Catholic News Agency.

RAZGOVOR Nadbiskup mons. Ante Jozić: "Radim za Svetu Stolicu na jedinstvu kršćana, ali uvijek ću ostati Hrvat i dio ovoga naroda"

Biskupsko ređenje mons. Ante Jozića bila je prva takva svečanost u nedavno posvećenoj crkvi Svete Obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu. Ovaj razgovor za Hrvatsku katoličku mrežu (HKM), odnosno za Hrvatski katolički radio (HKR) i Informativnu katoličku agenciju (IKA) nastao je u Jozićevoj rodnoj kući u Trilju u kojoj, nakon ređenja, čeka polazak u Bjelorusiju gdje je imenovan za novoga apostolskog nuncija Svete Stolice.

Nadbiskup Kondrusiewicz čestitao mons. Joziću

Predsjednik Bjeloruske konferencije katoličkih biskupa nadbiskup Tadeusz Kondrusiewicz izrazio je mons. Anti Joziću prigodom biskupskog ređenja dobrodošlicu kao apostolskom nunciju u Bjelorusiji, objavila je 16. rujna Catholic News Agency.

Biskupsko ređenje mons. Ante Jozića bit će 21. ožujka u Vatikanu

Biskupsko ređenje mons. Ante Jozića, imenovanoga naslovnog nadbiskupa Cisse i apostolskog nuncija, bit će 21. ožujka u 17 sati u Bazilici Sv. Petra u Vatikanu, izvijestila je Splitsko-makarska nadbiskupija. Glavni zareditelj bit će državni tajnik Svetog Oca kardinal Pietro Parolin.

Intervju mons. Ante Jozića za Slobodnu Dalmaciju

Slobodna Dalmacija u izdanju od nedjelje 23. veljače donosi opširan intervju Ivice Markovića s mons. Antom Jozićem, izabranim naslovnim nadbiskupom Cisse i apostolskim nuncijem, o životu nakon teške prometne nesreće 7. travnja 2019. godine u tunelu Sv. Ilija – Biokovo, u kojoj je zadobio mnogostruke tjelesne ozljede opasne za život.

1 2 3